Thuisarts.nl genomineerd voor Website van het Jaar 2019

Thuisarts.nl is opnieuw een van de 12 genomineerden voor de verkiezing ‘Website van het Jaar 2019’, in de categorie gezondheid. Zowel in 2016 als in 2018 werd Thuisarts.nl al uitgeroepen tot populairste website. Thuisarts.nl kan naar eigen zeggen bogen op gemiddeld vier miljoen bezoekers per maand. Alle informatie op de website is gebaseerd op medisch-wetenschappelijke richtlijnen van huisartsen, medisch specialisten en de GGZ.

Onlangs bleek uit de Transparantiemonitor 2018 van het Nivel dat arts en patiënt veel waarde hechten aan goede informatie en voorlichting over aandoeningen en behandelingen en de website Thuisarts.nl voorziet goed in die behoefte, zo luidde de conclusie.

Meerdere prijzen

Thuisarts.nl kreegt vorig jaar de titel beste Content Platform van Europa 2018. In totaal waren er ruim 700 kandidaten voor de Digital Communication Awards. Dit is een Europese prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, campagnes en innovaties op het gebied van online communicatie. Het platform stond in augustus al op de shortlist voor de prijs.

Thuisarts is al vaker in de prijzen gevallen. Zo won het online platform de Niek de Jong Innovatieprijs van Zorgverzekeraars Nederland en de award voor de Populairste Gezondheidswebsite van het Jaar 2016. Ook won de nieuw gelanceerde versie van Thuisarts eerder in 2018 de Communicator Award voor Best Health Website 2018.

Nieuwe functies

Begin deze maand voegde Thuisarts.nl enkele nieuwe functies toe. De mailknop verschoof van bovenaan naar onderaan de pagina. Uit een focusgroep met patiënten bleek dat de plek bovenaan verwarrend was. Patiënten veronderstelden dat zij met die mailknop alvast de informatie over iemands klacht of aandoening naar de eigen huisarts konden sturen.

Ook verbeterde Thuisarts.nl de zoekfunctie en worden spelfouten nu beter herkend. Daarnaast worden zoek- en trefwoorden nu beter meegenomen in de zoekindex. Thuisarts.nl voegde tevens enkele nieuwe onderwerpen toe, te weten ‘lachgas’, ‘slikproblemen’ en ‘zwanger, misselijk en overgeven’.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?