Toegankelijkheid ZorgkaartNederland verder verbeterd

Het vinden van een zorgaanbieder die aansluit op de wensen van een patiënt op ZorgkaartNederland is na een aanpassing van de website nog makkelijker geworden. De initiatiefnemers hebben onder andere een nieuw, duidelijker keuzemenu geïmplementeerd waardoor de website nog toegankelijker geworden is. Bij de ontwikkeling van de vernieuwingen is gekeken naar de nieuwste internationale onderzoeken op dat gebied.

Wie op ZorgkaartNederland een tandarts, verpleeghuis of woonvoorziening zoekt, kan tijdens het zoekproces op de site een aantal filters met criteria die voor de patiënt in kwestie belangrijk zijn, toepassen. Denk bijvoorbeeld aan de woonplaats en de gewenste maximale afstand tussen woonplaats en de zorgaanbieder. Per zorgsector zijn verschillende soorten filters en criteria bepaald.

Overzichterlijker en toegankelijker

Met de aanpassingen die nu geïmplementeerd zijn, zijn het gebruiksgemak en de duidelijkheid van het keuzemenu verbeterd. Zo is het keuzemenu naar de linkerkant van het scherm verplaatst, zijn de gemaakte keuzes duidelijker zichtbaar en wordt bij iedere keuze nu een uitleg geplaatst.

Het verbeteren van ZorgkaartNederland is een continu proces waaraan door verschillende partners gewerkt wordt. Door het keuzemenu gebruiksvriendelijker en overzichtelijker te maken wordt het voor mensen met een beperking hun ervaringen met de zorg, of ervaringen van anderen, makkelijker en zonder al te grote drempels delen en opzoeken.

ZorgkaartNederland en gehandicaptenzorg

De vernieuwing van het keuzemenu is dan ook een project in de gehandicaptenzorg in samenwerking met Ieder(in), KansPlus, de Landelijke belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking (LFB) en het LSR, landelijk steunpunt (mede)zeggenschap. In een volgende fase wil ZorgkaartNederland verschillende opties voor de gehandicaptenzorg aan de site toevoegen zodat het zoeken en vinden van een passende zorgaanbieder in die sector ook mogelijk wordt.

ZorgkaartNederland, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg kunnen delen. Met de informatie en ervaringen die op de site gedeeld worden kunnen patiënten de zorgaanbieder kiezen die het best bij hun past.

Elk jaar stelt de website ook een toplijst samen van de best gewaardeerde zorginstelling per sectoer (ziekenhuizen, verpleeghuizen en zelfstandige klinieken). De lijst wordt gevuld aan de hand van de waarderingen die patiënten delen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?