De expertise, ervaring en ondersteuning van Visma geeft ZorgDomein extra handvatten om de innovatiekracht verder te vergroten.

Visma en Zorgdomein gaan digitalisering in de zorg versnellen

Visma is sinds 1 juli, naast Rabo Investments en de oprichter Walter Balestra, aandeelhouder geworden van ZorgDomein. Visma is van de leiders op het gebied van softwareoplossingen die complexe processen vereenvoudigen en automatiseren. Met die expertise kan het bedrijf ZorgDomein helpen met de benodigde verdere digitalisering van de zorg.

ZorgDomein is een platform dat dagelijks door ruim 100.000 zorgprofessionals en 6.800 zorginstellingen wordt gebruikt voor het vinden, regelen en aanbieden van zorg. Om de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden, zullen zorgprofessionals elke dag slimmer moeten werken. Digitalisering in de zorg is daarvoor een belangrijk speerpunt. ZorgDomein ondersteunt dit proces al 23 jaar met de inzet van succesvolle digitale oplossingen.

Het zorgplatform biedt zorgprofessionals de mogelijkheid digitaal te verwijzen en diagnostiek aan te vragen. Daarnaast kunnen zij via het platform ook terecht voor capaciteitsinzage, transmurale overdracht en consultatie voor betere samenwerking en afstemming met zorgverleners.

Digitalisering in de zorg versnellen

De expertise, ervaring en ondersteuning van Visma geeft ZorgDomein extra handvatten en mogelijkheden om de innovatiekracht verder te vergroten. Ook stelt de toetreding van de softwareontwikkelaar ZorgDomen in staat de vraag en invulling van klanten en gebruikers voor nieuwe relevante digitale toepassingen op het zorgplatform te versnellen. Deze toepassingen sluiten ook aan bij het Integraal Zorgakkoord.

“Platformontwikkeling, zeker in de zorg, kost geld. Denk alleen al aan basiszaken als een betrouwbare infrastructuur, onderhoud, security, privacy en hosting. Juist gezien de grote uitdagingen die de zorg kent, moeten we blijven innoveren met nieuwe digitale oplossingen die zorgprofessionals meer aandacht en tijd geven voor de patiënt”, aldus Dick Gorris, algemeen directeur ZorgDomein.

Samen met Visma wil ZorDomein een nog betere bijdrage gaan leveren aan goede en toegankelijke zorg. Uiteraard steeds, zoals altijd, op een maatschappelijke verantwoordelijke manier via de guiding principles, waaronder onafhankelijkheid en objectiviteit.

Visma en ZorgDomein

Visma bedient mensen en bedrijven succesvol in diverse sectoren. Visma wil ook in de zorgsector streeft Visma centraal aanwezig zijn met digitale oplossingen die complexe materie eenvoudig maakt voor de hele keten.

“Doorslaggevend in onze keuze is het bewezen vermogen van ZorgDomein om verschillende zorginstellingen, zorgprofessionals, leveranciers en patiënten met elkaar te verbinden en te voorzien van innovatieve toepassingen die dagelijks gebruikt worden. Visma ondersteunt ZorgDomein hierin graag voor de langere termijn en we willen onze expertise toevoegen voor verdere versnelling van de digitalisering in de zorg”, vertelt Linda Emmery, Director People & Culture Visma Benelux.

ZorgDomein werd opgericht door Walter Balestra. In 2021 trad Rabo Investments toe als aandeelhouder.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?