Zetacom en BproCare bundelen krachten in communicatieplatform zorg

Onder de vlag van de Zetacom Groep heeft BproCare haar Zorg Communicatie Platform geïntegreerd met andere zorgoplossingen die Zetacom aanbiedt. Zo ontstaat één centraal communicatieplatform voor zorgorganisaties, dat gebruik maakt van internettechnologie en consumentenelektronica. “Dit maakt het platform toekomstbestendig en zorgt ervoor dat alle communicatievormen binnen de zorg kunnen worden ondersteund, zowel intramuraal als in de thuissituatie van de cliënt”, zeggen Dick Dompeling (CEO Zetacom) en Christian Plakké (Care Innovator BproCare).

Als system integrator levert Zetacom normaal gesproken geen eigen producten, maar benut hiervoor een breed portfolio van A-merken. De ICT-specialist wil haar klanten een integrale oplossing kunnen bieden: van netwerken en infrastructuur tot zorgtoepassingen, mobiele devices en abonnementen.

“Voor verpleegoproepsystemen misten we een breder aanbod op de Nederlandse markt en de flexibiliteit om binnen één platform mee te groeien met de wensen van onze klanten”, zegt Dompeling. “BproCare heeft de stap gemaakt van verpleegoproep naar zorgcommunicatie en door de integratie met consumentenelektronica combineren zij betrouwbaarheid en flexibiliteit, tegen een scherpe prijs. Ook valt BproCare’s oplossing op door de hoge gebruikerstevredenheid, zowel van cliënten als zorgorganisaties.”

Integratie met meer systemen

Het Zorg Communicatie Platform van BproCare wordt geïntegreerd met andere systemen, onder meer van Ascom en Mitel. “We breiden BproCare’s oplossing zodanig uit dat deze ook de meer generieke zorgvragen van grotere instellingen kan ondersteunen”, vertellen Dompeling en Plakké.

“Vaak maken zij voor de hele organisatie een strategische keuze voor zowel communicatie, zorgoproepen als domotica. Van daaruit wordt vervolgens vestiging voor vestiging bekeken wat er op een locatie nodig is. We kunnen nu de flexibiliteit bieden om in de hele breedte van de zorgvraag alles vanuit één platform aan te sturen. De inzet van consumentenelektronica zorgt voor een open infrastructuur, die een zorgorganisatie de mogelijkheid geeft met toekomstige vragen mee te groeien zonder belemmerd te worden door systeemkeuzes die ze eerder hebben gemaakt.”

Lees in juni in ICT&health 3 hoe Zetacom de stap van verpleegoproep naar zorgcommunicatie realiseert en welke mogelijkheden het nieuwe platform aan zorgorganisaties biedt.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?