Ziekenhuis Rivierenland stapt over op HiX

Ziekenhuis Rivierenland sinds deze maand met HiX. Met dit EPD vervangt het ziekenhuis elf deelsystemen door één geïntegreerde oplossing. Hiermee zet Ziekenhuis Rivierenland naar eigen zeggen in op meer efficiëntie, veiligheid en een nog betere samenwerking met patiënten en andere zorgaanbieders.

HiX voorziet Ziekenhuis Rivierenland van een volledig geïntegreerde digitale werkomgeving. Het EPD biedt een totaaloplossing aan functionaliteiten om patiëntgerichte behandel- en registratieprocessen te ondersteunen, waarbij alle processen binnen één werkstroom naadloos op elkaar aansluiten. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal de gewenste informatie inzien en registreren en kunnen patiënten online bijdragen aan hun eigen zorg.

Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland melden zich voor hun afspraak bij aanmeldzuilen in de hal. De zuil controleert de identiteit van de patiënt door zijn of haar identiteitsbewijs te scannen. De aanmeldzuil print vervolgens de tijd en plaats van de afspraak voor de patiënt. 

Nieuw: MijnZR

Ook nieuw is de komst van MijnZR, het patiëntenportaal. Daarin kunnen patiënten thuis hun medische gegevens bekijken. Denk daarbij aan een overzicht van afspraken, uitslagen en brieven. Ook kunnen patiënten communiceren met hun arts, een afspraak wijzigen of herhaalmedicatie aanvragen. Om veilig in te loggen, wordt hierbij gebruikgemaakt van DigiD met sms-verificatie.

Naast het faciliteren van optimale samenwerking met de patiënt, ondersteunt HiX het ziekenhuis bij gegevensuitwisseling met andere zorgorganisaties. Het gebruik van standaarden zorgt hierbij voor veilige, duidelijke communicatie.  

Mediapark Uden over op HiX

Deze maand ging ook Mediapark Uden, een samenwerking tussen vijf huisartsenpraktijken met negen huisartsen, over op HIX. Hiermee beschikken de huisartsen over onder meer over intelligente consultregistraties en de nieuwste koppeling met Zorgdomein voor verwijzingen, op basis van FHIR.

Met HiX leggen de huisartsen hun consulten efficiënt en gestructureerd vast. Tijdens die registratie krijgen zij hulp van geïntegreerde standaarden en formularia en kunnen zij belangrijke patiëntinformatie zoals metingen en uitslagen inzien, zonder de consultregistratie te verlaten. Eenmaal vastgelegde gegevens worden hergebruikt waardoor dubbele registraties niet meer nodig zijn en indicatoren vrijwel moeiteloos kunnen worden aangeleverd.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?