Zorggroep Capelle start met nieuwe generatie KIS

Na een uitgebreid selectietraject voor ketenzorgsoftware koos Zorggroep Capelle voor het VitalHealth KIS 3.0. Gesprekken met verschillende leveranciers en praktijkbezoeken aan zorggroepen zijn doorslaggevend geweest voor de keuze.

Het KIS 3.0 maakt integrale regiozorg mogelijk waarmee patiënten ondersteund worden op basis van individuele behoeften. In eerste instantie zal Zorggroep Capelle gebruik maken van Module Diabetes en het zelfzorgplatform e-Vita. Daarna volgt de implementatie van zorgmodules zoals COPD, Ouderenzorg, CVRM en GGZ.

Zorggroep Capelle is recent opgericht en streeft naar optimalisatie van zorg. Daarin zien zij een belangrijke rol voor gebruiksvriendelijke software om zorgprogramma’s multidisciplinair te ondersteunen. Met 19 huisartsen, die ook lid zijn van de grootste Hagro van Nederland, kiest Zorggroep Capelle voor implementatie van een Regionaal eHealth Platform.

Na gesprekken met verschillende aanbieders en een aantal referentiebezoeken bij huidige klanten van VitalHealth heeft Zorggroep Capelle een weloverwogen keuze gemaakt voor het VitalHealth KIS 3.0. Met dit regioplatform wordt volgens VitalHealth Software optimale ondersteuning en proactieve participatie van de patiënt mogelijk doordat de verschillende disciplines optimaal met elkaar kunnen samenwerken.

Multidisciplinair informatiesysteem

Het VitalHealth KIS is een multidisciplinair informatiesysteem voor integrale zorg waarmee maximale ondersteuning wordt geboden voor de behandeling van cliënten met (meerdere) chronische aandoeningen. Het VitalHealth KIS sluit direct aan op het HIS, waardoor alle gegevens optimaal toegankelijk blijven.

“VitalHealth KIS is duidelijk het meest klantvriendelijke KIS. De manier waarop je wordt begeleid bij de implementatie kan niet beter!” vertelt Peter Aalstein, voorzitter en huisarts van Zorggroep Capelle.
Het VitalHealth KIS 3.0 is, net als alle andere oplossingen van VitalHealth, gebaseerd op het VitalHealth Platform, een modelleerbare software-ontwikkelomgeving voor de gezondheidszorg die speciaal is ontworpen om snel (cloud-based) eHealth-oplossingen te realiseren.

Sinds januari is het VitalHealth KIS bij zorggroep Capelle operationeel. Naar verwachting zullen de ketenpartners in februari operationeel zijn. In de regio werken inmiddels meerdere zorggroepen met het VitalHealth KIS, waardoor VitalHealth haar positie in de regio versterkt.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?