Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

ZN sluit aan bij Alliantie Digitaal Samenleven

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft zich onlangs aangesloten bij de Alliantie Digitaal Samenleven. Op 21 maart hebben de deelnemende organisaties de Alliantie Digitaal Samenleven gepresenteerd op de Conferentie Nederland Digitaal waarbij Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en prinses Laurentien de eerste plannen bekend maakten. ZN vindt het verbeteren van digitale vaardigheden naar eigen zeggen belangrijk omdat dit helpt om e-health voor iedereen toegankelijk te houden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Alliantie Digitaal Samenleven gaat zich inzetten voor digitale bewustwording, vaardigheden en voor de sociale impact. Digitale vaardigheden zijn belangrijk voor iedereen, om veilig en gezond/gebalanceerd gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de digitale wereld biedt voor de communicatie tussen burgers, bedrijven en overheden, stelt de organisatie. Daarom wil de alliantie een antwoord vinden op de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen en niemand achterblijft?

Inmiddels hebben al 17 organisaties zich aangesloten om te investeren en zich in te zetten op dit thema. Dit zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, private organisaties met maatschappelijke doelstellingen, uitvoeringsorganisaties van de overheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

ZN-voorzitter André Rouvoet geeft aan waarom deze alliantie belangrijk is voor de gezondheidszorg: “Als we willen dat iedereen mee kan doen, ook met nieuwe toepassingen, zoals e-health, beheren van je persoonlijke gezondheidsomgeving en teleconsult, dan moeten we ook investeren in digitale vaardigheden van alle Nederlanders.”

Focus op AI

Tijdens de recent gehouden Conferentie Nederland Digitaal lag de nadruk met name op AI. Er kwamen onderwerpen aan bod waaronder wetenschappelijk onderzoek, ethische vraagstukken en maatschappelijke en economische toepassingen. Zo werd tijdens het congres op initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland de Nationale AI Coalitie gelanceerd. De coalitie heeft de ambitie om van Nederland de plek in Europa te maken als het gaat om innovatie met AI. Daaropvolgend komt het kabinet voor de zomer met een strategisch actieplan AI zodat Nederland de kansen van AI kan benutten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen