Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

112Motion wint Global Mobile Innovator Award

De Nederlandse startup 112Motion wint de Amsterdam Global Mobile Innovator Award. Het bedrijf mag zijn oplossingen en visie nu gaan presenteren op het podium van 4YFN, het business platform voor mobiele techstartups, op het Mobile World Congress. Daar zal de uiteindelijke winnaar van de competitie bekend gemaakt worden.

112Motion ontwikkelde een platform voor sensoren en wearables die de gezondheid van mensen in de gaten houdt. De gezondheidsgegevens worden bijgehouden in een online databank, waarvan de gebruiker vervolgens zelf kan beslissen met wie hij of zij deze deelt, bijvoorbeeld de huisarts of de eigen familie. De omgeving kan hierdoor sneller reageren wanneer zich een calamiteit voordoet. Bovendien kan de arts preventief maatregelen nemen, mocht dit blijken uit de data.

Award

De award is in het leven geroepen door IBM en geruggesteund door telecombedrijven KPN, Vodafone, AT&T en Rogers Communications. Door de award krijgt 112Motion toegang tot het 4YFN-podium van het Mobile World Congress in Barcelona. Het bedrijf zal daar zijn visie op de toekomst van internet of things (IoT) delen met een publiek van internationale investeerders en topbeslissers uit de telecomindustrie.

Het Global Mobile Innovator Tournament heeft als doel de innovatie op het gebied van Internet of Things te versterken. De jury prees 112Motion vooral vanwege het complete karakter van de technologieoplossingen en de visie die het bedrijf heeft op de markt.

Innovatie in de zorg

“Dit concept werkt voor zowel de gebruiker als de gezondheidszorg. De gebruiker krijgt meer controle over zijn eigen gezondheidsgegevens en de arts krijgt op zijn beurt een rijk dossier waarin hij ver terug kan in de geschiedenis. Het is een enorme stap voorwaarts voor de preventieve zorg en echt het soort innovatie uit de technologiesector waar bijvoorbeeld minister Edith Schippers van volksgezondheid op zit te wachten“, aldus Nanno van der Laan, oprichter en CEO van 112Motion.

112Motion ontwikkelt momenteel zelf wearables om de gezondheid te monitoren. Het bedrijf verwacht echter dat andere wearable-leveranciers in de toekomst ook van het platform gebruik gaan maken. De eerste wearables van 112Motion zullen in april 2016 beschikbaar zijn voor de markt. Het bedrijf is momenteel in gesprek met investeerders, artsen, ziekenhuizen en overheidsinstellingen om de eerste user cases te realiseren.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen