Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

1500e e-coach patiënt aangesloten in Zuyderland

Er is in Nederland geen ziekenhuis waar meer patiënten gebruik maken van een e-coach dan het Zuyderland Medisch Centrum. Daar werd deze maand de 1500e e-coach patiënt aangesloten. De afgelopen jaren is de inzet van e-coaches bij diverse specialismen flink toegenomen. Verwacht wordt dat deze trend zal doorzetten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Binnen Zuyderland maken de meeste patiënten gebruik van MijnIBDCoach. Inmiddels ligt dat aantal al op een derde van de 2500 IBD-patiënten. De persoonlijke e-coach helpt een patiënt met de zelfdiagnose door hen te leren om te gaan met hulpmiddelen. Daardoor intensiveert de frequentie van het contact tussen zorgverlener (coach) en patiënt.

Voordelen e-coach inzet

De bredere inzet van e-coaches en het frequentere contact met patiënten heeft het aantal ziekenhuisopnames van deze patiënten al bijna gehalveerd. Vergelijkbare resultaten werden ook bij VieCurie behaald na het permanent inzetten van e-coaches.

Ook de therapietrouw na toe. Wat dat laatste betreft, werd de grootste stijging waargenomen bij de MS Coach. De bredere inzet van e-coaches draagt ook bij aan het voorkomen dat de zorg onnodig duur wordt.

Samengevat zijn dit de voordelen die met de inzet van e-coaches behaald kunnen worden.

  • Minder ziekenhuisopnames
  • Vermindering spreekuur belasting (ook voor de huisarts)
  • Betere voorbereiding van patiënten op het spreekuur
  • Meer zelfregie voor patiënten
  • Verbetering van de therapietrouw
  • Ondersteuning van zorg op de juiste plek

Het inzetten van e-health toepassingen past bij het streven van Zuyderland voor het bieden van ‘de beste zorg, zo thuis mogelijk’. e-Health moet steeds meer een onderdeel worden van de ‘gewone zorg’ bij het op maat begeleiden van mensen met een chronische aandoening en hoge ziektelast.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen