Search
Close this search box.
Search

16 maal PGO met MedMij-label, toolkit voor zorgaanbieders

Het aantal Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s) die via de MedMij-standaarden werken, is in de afgelopen maand snel toegenomen, naar nu 16. Recent werden tijdens een speciaal MedMij-event aan 10 partijen een MedMij-label uitgereikt. Daaronder ook een leverancier van een informatiesysteem voor de zorg. MedMij heeft onlangs ook een toolkit uitgebracht om zorgaanbieders wegwijs te maken in de wereld van MedMij.

Er zijn het MedMij-stelsel twee soorten toepassingen: aan de kant van de persoon (zorggebruiker) en van de zorgaanbieder. PGO-leveranciers kunnen deelnemer worden aan de persoonskant, ICT-leveranciers van zorgaanbieders aan de zorgaanbiederskant. Momenteel zijn er nog circa 95 leveranciers bezig met een PGO voor zorggebruikers en zo’n 30 kandidaat-deelnemers aan de zorgaanbiederkant.

Het MedMij-label bevestigt dat het betreffende PGO voldoet aan alle afspraken over uitwisseling van gegevens, die zijn vastgelegd in het MedMij Afsprakenstelsel. Hiermee is voor burgers en zorggebruikers een belangrijke stap gezet op weg naar eigen regie over de gezondheid, aldus Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS) en Ronald Gorter (voorzitter Stichting MedMij) tijdens het uitreiken van de MedMij-certificaten.

Eerste ICT-leverancier met label

Alle PGO- en ICT-leveranciers die de afgelopen periode deelnemer van MedMij zijn geworden, kregen tijdens de opening van het MedMij Event het MedMij-label overhandigd. Daarbij was er speciale aandacht voor Asterisque, de eerste en nog enige leverancier van ICT-systemen voor zorgaanbieders met het MedMij-label. Om gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tot stand te brengen moeten namelijk niet alleen PGO-leveranciers het MedMij-label halen, ook de zorgaanbieders moeten hun ICT-systemen (laten) aansluiten op MedMij.

Behalve Asterisque kregen negen PGO-leveranciers het label. Dat waren: Carepoint, PGO1 en Uw Zorg online, Online Zorgplan, MijnPGO, Jouw Omgeving, Zorgdoc, Vivo-PGO en Improve Mobile App. In totaal hebben nu 16 persoonlijke gezondheidsomgevingen het MedMij-label. Eerder ontvingen Drimpy, Ivido, Gezondheidsmeter PGO, healpt, Quli, MedVision 360 en Selfcare al het label.

Toolkit voor zorgaanbieders

MedMij heeft onlangs ook een toolkit uitgebracht om zorgaanbieders wegwijs te maken in de wereld van MedMij – van kennismaking tot het toepassen in de praktijk. Met de toolkit wil de programma-organisatie zorgaanbieders het gereedschap in handen geven om de aansluiting bij MedMij soepel te laten verlopen. Behalve bij de technische kant wordt ook stilgestaan bij de toepassing in de praktijk.

In de toolkit zitten het MedMij-canvas, de MedMij Participatie Inspiratiegids, factsheets, het stappenplan: ‘Hoe sluit ik aan bij MedMij?’, interviews met patiënten en zorgverleners en nog veel meer handige en nuttige informatie. De toolkit zal continu uitgebreid worden met meer informatie en meer hulpmiddelen.

Omdat het kennisniveau over MedMij per zorgverlener verschilt én om de informatie overzichtelijk te presenteren, is de toolkit opgebouwd in drie blokken:

  1. Oriënteren op MedMij
  2. Aansluiten bij MedMij
  3. Toepassen in de praktijk
Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?