Search
Close this search box.
Search

De innovatieve bedkap van Micro-Cosmos die cliƫnten helpt om beter te slapen (Foto: Micro-Cosmos).

4 startups in zorgtechnologie in finale innovatieprijs

Een vakjury heeft vier startups in zorgtechnologie aangewezen voor de finale van de ActiZ-WTDM-zorginnovatieprijs. Het gaat achtereenvolgens om Attendi, Floortje, Genus Care en Micro-Cosmos. Het gaat achtereenvolgens over spraakoplossingen om te rapporteren, begeleiding bij het kiezen voor zorgtechnologie, thuismonitoring en een slimme bedkap die cliƫnten afschermt van prikkels. De Actiz-WDTM Innovatieprijs wordt uitgereikt tijdens de Zorg&ICT beurs op 15 juni in Utrecht, waar de genomineerden hun product mogen pitchen.

De vakjury van de prijs heeft vier finalisten gekozen, die graag door de inzet van innovaties en zorgtechnologie de zorg voor ouderen en chronisch zieken willen verbeteren. De winnaar van de competitie wordt beloond met de ActiZ-WDTM Innovatieprijs. De Innovatieprijs bestaat naast erkenning ook uit begeleiding door een netwerk van een professioneel team van innovators en experts die de startup verder op weg helpen. Hiernaast krijgt de winnaar Ā een plek op het congres Anders Werken in de Zorg eind 2023. Op deze plek introduceren we kort de vier geselecteerde finalisten.

Attendi: spraakoplossingen voor de zorg
Spraakoplossingen zijn momenteel trending in de zorg omdat ze de registratielast van medewerkers aanzienlijk kunnen verlagen. Zo werd begin 2023 aan het ECD van zorgorganisatie Mijzo een speciale knop toegevoegd, die het mogelijk maakt om een gesproken rapport in te voeren. Zorgmedewerkers die op deze manier registreren, realiseren een administratieve tijdwinst van plusminus dertig procent. Attendi stelt zelfs dat in de praktijk 35% van de kostbare zorgcapaciteit verloren gaat aan administratieve taken en verslaglegging. De startup biedt hiervoor een speciale, slimme spraakherkenningsoplossing aan. Met behulp van Ā geavanceerde zorgtechnologie zoals kunstmatige intelligentie wordt complete documentatie gecreĆ«erd, zonder dat dit ten koste gaat van de waardevolle tijd en aandacht voor patiĆ«nten en cliĆ«nten.

Floortje helpt bij keuze zorgtechnologie
In de zorg komen in razendsnel tempo meer zorgtechnologie. Het is belangrijk dat zorgmedewerkers en cliƫnten door de bomen het bos nog kunnen zien en Floortje helpt ze daarbij. De startup heeft geavanceerde algoritmen en diepgaande kennis van de zorgsector, waardoor het bedrijf in staat is om direct bruikbare aanbevelingen te geven die perfect aansluiten bij specifieke behoeften en situaties.

Genus Care: oplossing voor zorg op afstand
Thuismonitoring wordt onder meer in het kader van het realiseren van passende zorg steeds intensiever ingezet. Om dat goed te doen is specifieke zorgtechnologie nodig. Op die ontwikkelingen speelt de nieuwe startup Genus Care in met een oplossing die zorg op afstand en digitalisering beter mogelijk maakt.

De zorgtechnologie, het Genus Home Care systeem, helptĀ zorgverleners en mantelzorgers eenvoudig verbinding maken met cliĆ«nten, het monitoren van vitale functies, het tijdig ontvangen van een alarm en bij beeldbellen en foto’s uitwisselen. Dit maakt zorg op afstand volgens Genus Care persoonlijker, efficiĆ«nter en betrouwbaarder.

Micro-Cosmos maakt innovatieve bedkap
De Micro-Cosmos bedkap zorgt er voor datĀ patiĆ«nten en cliĆ«nten van een rustige slaapomgeving genieten, wat bijdraagt aan een sneller herstel. Dankzij de nieuwe kap worden externe prikkels geminimaliseerd waardoor de cliĆ«nt rustiger kan slapen. Bovendien verlicht de bedkap, volgens deze genomineerde kandidaat, de werkdruk van verpleegkundigen doordat er minder oproepen en verstoringen in de nacht zijn.

Erik peters

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024!Ā Claim alvast jouw ticketĀ en dompel je onder in baanbrekende technologieĆ«n en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij babyā€™s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken Ā 
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?