Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

400.000 bezoekers website over mondzorg in eerste helft 2019

De website Allesoverhetgebit.nl wordt steeds beter gevonden. Dat melden brancheorganisaties KNMT en Zorgverzekeraars Nederland. Gedurende de eerste helft van 2019 heeft de website over mondzorg een kleine 400.000 bezoekers getrokken. De website is sinds kort ook op Facebook actief.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Allesoverhetgebit.nl is een initiatief van de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde). De site is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over de tandarts, het gebit en de kosten van mondzorg. Verder is er advies te vinden over hoe je je mond gezond houdt, wat je kunt doen bij klachten en wat behandelingen inhouden en kosten.

In totaal bezochten mensen op de website meer dan 900.000 pagina’s, vooral die over de kosten en vergoedingen van behandelingen. Kiespijn, kaakklachten en parodontitis staan ook hoog in de top 10 van meest geraadpleegde pagina’s.

ZN positief over website

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) stelt positief te zijn over de functie die de website vervult. Petra van Holst, algemeen directeur van ZN: “Het is verstandig om als verzekerde bij een behandeling van tevoren te kijken wat de kosten voor mondzorg zijn en hoe de vergoedingen geregeld zijn. Het is mooi dat Allesoverhetgebit.nl daarin voorziet door de informatie op een duidelijke, voor iedereen toegankelijke manier, te presenteren.”

Tandartsen gebruiken Allesoverhetgebit.nl ook als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten over mondzorg, onder andere via tv-schermen in de wachtkamer van hun praktijk. Het helpt hen patiënten laagdrempelig tips en adviezen te geven op het gebied van mondzorg.

De website heeft een vergelijkbare functie als Thuisarts.nl. Die site wordt zelfstandig door veel mensen bezocht om informatie te zoeken over klachten, maar wordt ook door huisartsen veel ingezet voor onder meer voorlichting of ter ondersteuning van een consult.

Actief op Facebook

Begin augustus meldde de KNMT dat de website nu ook actief is op Facebook. De brancheorganisatie hoopt via de Facebook-pagina een nog groter publiek te voorzien van betrouwbare tandheelkundige informatie en het belang van goede mondzorg uit te dragen. De zomerserie ‘Met een gezonde mond de wereld rond’, waarin tandarts en KNMT-bestuurslid Richard Kohsiek op Facebook extra aandacht vroeg voor het gebit, scoorde meteen al goed.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen