Search
Close this search box.
Search

500ste patiënt voor Bravis thuismeten-app

Thuismonitoring en het stimuleren van zelfmanagement ontwikkelt zich bij Bravis in sneltreintempo. Al 500 patiënten gebruik(t)en Thuismeten-app, die twee jaar geleden door het ziekenhuis werd geïntroduceerd voor patiënten met COPD en hartfalen. Inmiddels wordt deze app, die monitoring op afstand op slimme wijze mogelijk maakt, steeds breder ingezet.

Tegenwoordig wordt de Thuismeten-app niet alleen gebruikt bij hartfalen en COPD maar ook voor patiënten met COVID-19, hypertensie, zwangerschapshypertensie, zwangerschapsdiabetes of knieoperaties. “Toen de diagnose zwangerschapsdiabetes gesteld werd, kreeg ik meteen de Thuismeten-app”, vertelt Irina Geluk-Klosinski op de website van Bravis. “Iedere dag voer ik op gezette tijden op de app mijn glucosewaarden en gespoten eenheden insuline in. Tevens kan ik het aangeven als ik contact wil met de diabetesverpleegkundige, die daar altijd heel snel op reageert.”

Zorgverleners kijken mee

Inmiddels hebben dus meer dan 500 patiënten gebruikgemaakt van de app en drie kwart hiervan stuurt nog steeds actief metingen door via de app. De zorgverleners van het ziekenhuis kijken mee bij afwijkende waardes. Bij hartfalen wordt er ook steeds vaker een beroep gedaan op de patiënt zelf. Met ‘zelfmanagementprogramma’s’ krijgen patiënten automatisch adviezen op basis van hun metingen, waardoor tussenkomst van de zorgverlener niet altijd meer nodig is. Uiteraard kunnen patiënten in geval van vragen altijd contact blijven opnemen met het ziekenhuis.

Thuismeten-app breed inzetten

Bravis zet breed in op thuismonitoring en zelfmanagement. De thuismeten-app maakt het zelf doen van metingen thuis laagdrempeliger. Patiënten die zelf monitoren en metingen verrichten hoeven aantoonbaar minder vaak naar het ziekenhuis. Daniëlla Bartels, verpleegkundig specialist vasculaire geneeskunde ziet bijvoorbeeld de voordelen van het thuismeten van hoge bloeddruk. “Verplaatsing is niet meer nodig en een bijkomend voordeel blijkt te zijn dat patiënten thuis minder spanning ervaren dan in het ziekenhuis en zodoende betrouwbaardere waardes meten.”

Bravis Beter Thuis

Zelfs voor specialistische zorg hoeft men lang niet altijd meer naar het ziekenhuis. Het kan soms zelfs handiger zijn en meer rust geven om in de eigen omgeving zorg te krijgen. Speciaal daarom is er ook  Bravis Beter Thuis. Dat is ziekenhuiszorg, maar dan thuis of zo dicht mogelijk bij huis. Behandelingen zoals bloedtransfusies en dialyses vinden al steeds vaker aan huis plaats. Maar ook voor monitoring en nacontroles hoeft men niet meer altijd naar het ziekenhuis te komen. Dat kan even goed thuis of bij een zorgpartner in de buurt gebeuren. Zo houdt de patiënt zelf de regie over zijn gezondheid en is hij toch verzekerd van dezelfde kwaliteit van zorg.

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?