600 miljoen voor zorginnovatie

Op 19 april 2023 maakte Gilde Healthcare bekend dat het 600 miljoen aan toezeggingen heeft ontvangen voor een nieuw investeringsfonds genaamd Gilde Healthcare Venture&Growth VI. Dit fonds richt zich op snelgroeiende bedrijven die betaalbare zorgoplossingen ontwikkelen en investeert in ondernemingen in Europa en Noord-Amerika die actief zijn op het gebied van digitale gezondheidszorg, medische technologie (MedTech) en nieuwe geneesmiddelen.

Het fonds voor zorginnovatie wordt ondersteund door een mix van internationale investeerders, waaronder corporates, banken, pensioenfondsen, verzekeraars, fund-of-funds, staatsfondsen, stichtingen, family offices, ondernemers en het Gilde team.

  • 600 miljoen aan commitments van een gebalanceerde mix van internationale investeerders voor het nieuwe investeringssfonds Gilde Healthcare Venture&Growth VI
  • Gilde Healthcare investeert in snelgroeiende bedrijven die betere zorg tegen lagere kosten mogelijk maken, ondersteund door de recent aangestelde Impact Council
  • In drie jaar tijd haalt Gilde Healthcare ruim €1,5 miljard op ten behoeve van zorginnovatie, verdeeld over drie fondsen

Zorginnovatie

Pieter van der Meer, Managing Partner bij Gilde Healthcare, zegt blij te zijn met de grote belangstelling van investeerders die de missie van Gilde Healthcare ondersteunen. “Innovaties die de kwaliteit van zorg verbeteren, maar deze ook betaalbaar houden zijn essentieel om de toegankelijkheid van zorg te borgen.” Met een team van sectorexperts helpt Gilde Healthcare ondernemingen om medische innovaties verder op te schalen en wereldwijd toegankelijk te maken.

Intussen blijven de zorguitgaven in het westen stijgen. In de VS zou het zelfs al gaan om meer dan 20 procent van het BNP. De recent opgerichte Impact Council ondersteunt de missie van Gilde Healthcare om te investeren in betere zorg tegen lagere kosten. De raad wordt voorgezeten door de voormalig uitvoerend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Met het nieuwe fonds zal Gilde Healthcare investeren in een range van 10-60 miljoen euro per nieuw portefeuillebedrijf. In combinatie met het vorige Venture&Growth fonds dat in 2020 werd opgehaald en Gilde Healthcare Private Equity IV dat in 2022 werd gesloten, heeft Gilde Healthcare in de afgelopen drie jaar €1,5 miljard aan kapitaal aangetrokken.

Over Gilde Healthcare

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde investeringsmaatschappij in de zorgsector met ruim €2.5 miljard onder beheer verdeeld over twee fondsstrategieën: Venture&Growth en Private Equity. De investeringsmaatschappij investeert in digitale zorgtechnologie, medische technologie en geneesmiddelenontwikkeling in zowel Europa als Noord-Amerika. Het Private Equity fonds richt zich op winstgevende zorgondernemingen in het lower mid-market segment in Noordwest Europa.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?