700 iPads voor patiënten Medisch Spectrum Ziekenhuis

11 januari 2016
Ipads_voor_patienten_01
Databeschikbaarheid
Nieuws

Het Medisch Spectrum Ziekenhuis in Twente zet 700 iPads in om de patiënten beter van dienst te kunnen zijn. Patiënten kunnen met de App eten en drinken bestellen. Ook TV kijken en radio luisteren kan via de tablet via een speciale app die niet in de App Store te vinden is.

De App werd ontwikkeld door Score Media uit Enschede. Alles wat patiënten nodig hebben is verwerkt in de app. Door grote knoppen en een duidelijke indeling is deze volgens Score Media geschikt voor alle leeftijden.

MST-app
De App verbindt de patiënt met meer dan 40 televisiezenders 50 radiostations. Ook is er een browser aanwezig om te internetten. Om de privacy van de gebruiker te waarborgen, wordt elke tablet compleet  gewist als de patiënt uit het ziekenhuis ontslagen wordt en de iPad weer inlevert.

Beveiliging en schoonmaakproces
Omdat de app een (beveiligde) verbinding kan maken met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) kan de patiënt op een dashboard precies zien wie zijn of haar behandelaar en verpleegkundige is en op welke datum hij of zij uit het ziekenhuis ontslagen wordt.

De app moet niet alleen voor de patiënt een uitkomst zijn, maar ook voor het Medisch Spectrum Twente. De app ontzorgt medewerkers en bespaart in personeelskosten, aldus ontwikkelaar Score Media.