Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Actiz lanceert nieuw dataplatform

Op de ALV van 20 november is het nieuwe dataplatform van ActiZ ‘Kijk op Data’ gelanceerd. Het platform filtert met innovatieve modules relevante gegevens uit de veelheid van gegevens die al beschikbaar zijn vanuit verschillende bronnen. Er is aandacht voor het landelijke, maar ook voor het regionale beeld, en sluit daarmee aan bij belangrijke informatiebehoeften die geïnventariseerd zijn.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De themacommissie Informatisering heeft kritisch gekeken naar de rol en activiteiten van ActiZ op het vlak van dataverzameling en analyse. Onderdelen van de Benchmark Zorg die goed gewaardeerd werden door de leden worden voortgezet, maar ook is een nieuwe weg ingeslagen en waarvan ActiZ Kijk op Data de meest recente dienst is.

Zes onderdelen

ActiZ Kijk op Data heeft op dit moment zes onderdelen:

  • Kijk op Arbeidsmarkt

Dashboard met de actuele landelijke stand van zaken en trends op het gebied van de arbeidsmarkt in de sector Zorg & Welzijn en de VVT

  • Kijk op Zorgregio’s

Tool die inzicht geeft in de regionale vraag en het regionale aanbod van ouderenzorg, en de trends hierin. Er kan een selectie worden gemaakt  op basis van verschillende regio-indelingen.

  • Kijk op Mijn openbare data

Tool die beschikbare openbare data (op gebied van financiën, cliënten en medewerkers) van organisaties vergelijkt met een zevental ActiZ-leden die qua omzet, productmix en stedelijkheid zijn gematcht.

  • Kijk op Mijn toekomstscenario’s

Tool die een prognose geeft van de demografische samenstelling en een voorspelling van de uitgaven aan ouderenzorg in specifieke regio’s in 2030.

  • Kijk op Mijn medewerkers

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek van ActiZ. Geeft inzicht in wat er speelt op de werkvloer, maakt inzichtelijk waar organisaties goed scoren, en wat beter kan. Deelname is gratis voor ActiZ-leden.

  • Kijk op Mijn Wijkverpleging

Deelnemende organisaties leveren productiegegevens aan. Een vergelijkingstool verschaft vervolgens inzicht in hoe organisaties scoren ten opzichte van de andere deelnemers op de belangrijkste financiële parameters in de wijkverpleging.

Regelmatig uitbreiding

Met regelmaat komen er uitbreidingen en nieuwe onderdelen bij. Er zijn algemene producten voor alle leden, en producten die alleen toegankelijk zijn voor deelnemende ActiZ-leden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen