Search
Close this search box.
Search

Actiz lanceert nieuw dataplatform

Op de ALV van 20 november is het nieuwe dataplatform van ActiZ ‘Kijk op Data’ gelanceerd. Het platform filtert met innovatieve modules relevante gegevens uit de veelheid van gegevens die al beschikbaar zijn vanuit verschillende bronnen. Er is aandacht voor het landelijke, maar ook voor het regionale beeld, en sluit daarmee aan bij belangrijke informatiebehoeften die geïnventariseerd zijn.

De themacommissie Informatisering heeft kritisch gekeken naar de rol en activiteiten van ActiZ op het vlak van dataverzameling en analyse. Onderdelen van de Benchmark Zorg die goed gewaardeerd werden door de leden worden voortgezet, maar ook is een nieuwe weg ingeslagen en waarvan ActiZ Kijk op Data de meest recente dienst is.

Zes onderdelen

ActiZ Kijk op Data heeft op dit moment zes onderdelen:

  • Kijk op Arbeidsmarkt

Dashboard met de actuele landelijke stand van zaken en trends op het gebied van de arbeidsmarkt in de sector Zorg & Welzijn en de VVT

  • Kijk op Zorgregio’s

Tool die inzicht geeft in de regionale vraag en het regionale aanbod van ouderenzorg, en de trends hierin. Er kan een selectie worden gemaakt  op basis van verschillende regio-indelingen.

  • Kijk op Mijn openbare data

Tool die beschikbare openbare data (op gebied van financiën, cliënten en medewerkers) van organisaties vergelijkt met een zevental ActiZ-leden die qua omzet, productmix en stedelijkheid zijn gematcht.

  • Kijk op Mijn toekomstscenario’s

Tool die een prognose geeft van de demografische samenstelling en een voorspelling van de uitgaven aan ouderenzorg in specifieke regio’s in 2030.

  • Kijk op Mijn medewerkers

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek van ActiZ. Geeft inzicht in wat er speelt op de werkvloer, maakt inzichtelijk waar organisaties goed scoren, en wat beter kan. Deelname is gratis voor ActiZ-leden.

  • Kijk op Mijn Wijkverpleging

Deelnemende organisaties leveren productiegegevens aan. Een vergelijkingstool verschaft vervolgens inzicht in hoe organisaties scoren ten opzichte van de andere deelnemers op de belangrijkste financiële parameters in de wijkverpleging.

Regelmatig uitbreiding

Met regelmaat komen er uitbreidingen en nieuwe onderdelen bij. Er zijn algemene producten voor alle leden, en producten die alleen toegankelijk zijn voor deelnemende ActiZ-leden.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?