Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
22 september 2016
Artikel delen

AirStrip krijgt goedkeuring van de FDA voor ECG web app

Het maken van een ECG van een patiënt is een tijdrovend en onnauwkeurig proces. Verpleegkundigen of technici moeten het papier fysiek knippen en plakken, zodat zij in grafieken kunnen worden geplaatst of in het elektronisch medisch dossier van de patiënt kunnen worden gescand. AirStrip ONE, een app ontwikkeld door AirStrip, vervangt dit proces door visuele fragmenten te creëren en een geautomatiseerde versie van de taak maakt, waardoor grotere nauwkeurigheid en objectiviteit bij de analyse van de ECG-signalen ontstaat.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Deze app is zojuist door de Amerikaanse FDA goedgekeurd. Het bedrijf AirStrip, dat een serie van mobiele bewaking apps maakt, kreeg onlangs ook patent op één van de functionaliteiten binnen AirStrip ONE, een interpretatie van de ECG-curve, waarmee clinici metingen kunnen verrichten. Eerder ontving het bedrijf al goedkeuring voor de AirStrip Remote Patient Monitoring Solution en hun AirStripOB was een van de eerste door de FDA goedgekeurde medische apps in de AppStore.

Tijdbesparend

"Dit is de eerste stap om web-based ondersteuning van één van de belangrijkste functies van AirStrip ONE mogelijk te maken, om een naadloze gebruikerservaring op alle apparaten te krijgen, waaronder laptops en desktops," zegt AirStrip Chief Development Officer JF Lancelot in een verklaring. "De AirStrip ONE is in staat om de curven van de patiënt in nagenoeg real-time te tonen, evenals alarmen gegenereerd door bedmonitoren."

"De tijd die normaal besteed wordt aan documentatie kan worden verminderd en meer gedetailleerde informatie over de patiënt wordt sneller beschikbaar gemaakt in de EMR," vermeldt Lancelot. "Bovendien kunnen artsen de tijd die ze normaal besteden aan niet-klinische taken, zoals het vinden, scannen, knippen en transporteren van het papierwerk aanzienlijk verminderen."

"De functies van de visuele fragmenten beloven een substantiële impact, niet alleen op tele-ICU en tele-CV diensten, maar ook op de klinische workflow voor alarmmanagement," zo zegt Lancelot.
De verzamelde informatie kan worden samengevoegd tot één document om meer complexe gebeurtenissen te documenteren, die vervolgens in de EMR kan worden geëxporteerd.

Als de meting niet kritisch blijkt, hebben zorgprofessionals ook de mogelijkheid om metingen uit te voeren zonder onnodige informatie aan een EMR te sturen. Tijdens een complexe cardiale gebeurtenis kunnen clinici snel relevante visuele fragmenten selecteren om sneller en beter zorgbeslissingen te nemen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen