Search
Close this search box.
Search

Alphabet-CEO Schmidt: toenemende digitalisering zorgt voor medische doorbraken

De toenemende digitalisering van de medische wereld zal de komende jaren zorgen voor doorbraken op gebieden zoals genetica. Ook ontstaat er een meer gepersonaliseerde en efficiëntere gezondheidszorg dankzij deze digitalisering via innovaties zoals zorg-op-afstand, wearables en cloud-toepassingen. Dat verwacht Alphabet-CEO Eric Schmidt.

Hij gaf op Bloombergs Breakaway conferentie in New York eerder deze week als voorbeeld het gebruik van technologie om genoom sequencing te verbeteren. Er is een ongekend optimisme onder de huidige generatie wetenschappers en denkers als het gaat om de transformatie van onder meer de medische wereld, het oplossen van problemen die deze sector al eeuwen lang plagen.

Overheden dienen hier een stimulerende rol te spelen, zoals zij eerder gedaan hebben met publieke investeringen in wat later het technologische innovatiegebied van Sillicon Valley werd. Tegenwoordig geven politici en zakelijke leiders te veel de voorkeur aan kleine stapjes met minder risico, in plaats van de sprong te wagen met een kans op veel grotere opbrengsten uit innovatieve technologie en oplossingen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?