‘Als we alleen de technologie aandacht geven, dan missen we de boot'

20 juli 2017
Nieuws
ICT&health had onlangs een interview met de Amerikaans arts en rapper Zubin Damania, aka ZDoggMD. Zubin bereikt op Facebook meer dan een half miljoen mensen met zijn vlogs, video’s en muziek. In zijn optredens houd hij een pleidooi voor healthcare 3.0, een zorgmodel waarin de patiënt actief betrokken is en waarin technologie ondersteunend is voor het contact tussen ziekenhuis en zorgmedewerker en arts en patiënt. In het exclusieve interview met ICT&health vertelt hij openhartig over zijn beweegredenen om op deze innovatieve manier aandacht te vragen voor health 3.0. Deze nieuwe zorg bestaat overigens volgens hem niet alleen uit technologie. Integendeel: ‘Als we alleen de technologie aandacht geven, dan missen we de boot', aldus Damania.

Burn-out

Damania ijvert voor een gezondheidszorg waarin zowel de medewerker als de patiënt meegenomen wordt. Hij spreekt uit ervaring. ZDogg Damania MD was jarenlang als arts verbonden aan de Stanford Universiteit. Hij was zo betrokken bij zijn vak, dat hij zijn eigen gezondheid vergat, totdat hij in een heftige burn-out terecht kwam. Deze ervaring leidde ertoe, dat hij de bühne opzocht. En inmiddels kennen zijn social media kanalen duizenden volgers.

Faillissement

Zubin Damania vertelt ook over zijn ervaringen als oprichter TurnTable Health. De eerste vestiging van deze innovatieve zorginstelling, is inmiddels alweer gesloten.   ‘It is very hard when you build a clinic in what is effectively a demilitarized zone. The second thing was finding partnerships of people who are willing to pay.’ Lees het volledige exclusive interview met Zubin Damania (aka ZDoggMD) op de internationale website van ICT&health.