Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
29 juli 2019
Artikel delen

Altrecht (GGZ) stapt over op nieuw EPD

GGZ-aanbieder Altrecht stapt over op een nieuw EPD. De keuze is gevallen op Ons van Nedap. Het besluit voor de overstap komt voort uit de Meerjarenstrategie van Altrecht, zo stelt de zorgaanbieder met locaties in onder meer Amsterdam, Utrecht, Zeist en Amersfoort. Altrecht laat weten het huidige contract met PinkRoccade HealthCare gewoon uit te dienen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het nieuwe EPD/ECD moet bijdragen aan de wens van Altrecht om meer tijd over te houden voor behandelingen en om de focus meer op de patiënt te kunnen leggen. De voordelen van Ons sluiten volgens Lex de Grunt (Raad van Bestuur Altrecht), goed aan bij deze ambities: “Wij willen gepaste zorg bieden. Het EPD van Nedap biedt ons de mogelijkheid om de behandeling voor onze patiënt zo soepel en goed mogelijk te laten verlopen. We willen dat onze medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn, namelijk het bieden van specialistische behandelingen aan mensen met een ernstige en complexe psychiatrische aandoening. Met het nieuwe EPD vereenvoudigen we de administratieve taken waarmee onze behandelaren te maken hebben, hierdoor ontstaat er meer tijd voor de patiënt.”

Meer samenwerking met partners

Altrecht stelt in een persbericht over de overstap dat samenwerking met partners in het netwerk steeds belangrijker wordt. Het veilig en snel kunnen uitwisselen van patiëntgegevens maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. Met het ECD binnen Ons denkt de GGZ-aanbieder Altrecht gekozen te hebben voor een moderne architectuur, gebruikersgemak, goede en eenvoudige registratie en een veilige communicatie en kennisdeling.

Altrecht benadrukt dat aan de keuze om het huidige GGZ EPD te vervangen een grondige analyse voorafgegaan is. ‘De overstap betekent een omvangrijke operatie. De Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over dit plan. De toekomstgerichte visie die Altrecht heeft ligt in lijn met de ontwikkelingen die Nedap de afgelopen jaren heeft gedaan en dit gaf een mooie basis om het EPD integraal in te gaan voeren.’

Doorgaan met gezamenlijke innovaties

De GGZ-aanbieder is van plan om het huidige contract met PinkRoccade HealthCare gewoon uit te dienen, zo vervolgt Altrecht. ‘We zien dat ook PinkRoccade Healthcare een nieuwe koers aan het volgen is die dezelfde elementen bevat. We gaan daarom de komende tijd door met de gezamenlijke innovaties, zoals de ongeplande activiteiten-app en de implementatie van Zorg & Logistiek.’

ONS is een softwaresuite van Nedap waar ook een ECD deel van uitmaakt. Dit ECD wordt volgens de leverancier in ruim 1000 zorginstellingen in Nederland gebruikt, in de sectoren verpleeg, verzorging & thuiszorg; gehandicaptenzorg; Geestelijke Gezondheidszorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen