Opnames voor de 360-graden film van VR-experience.

Ambulanceverpleegkundigen werven met VR

Binnen de zorg is virtual reality al lang geen onbekende nieuwe technologie meer. Op woensdag 7 juni start een nieuw bijzonder initiatief waarbij de 360-graden VR-experience een prominente rol speelt. Ambulancedienst Witte Kruis gaat virtual reality namelijk inzetten voor de werving van nieuwe verpleegkundigen.

Het almaar groeiende personeelstekort in de zorg noopt organisaties tot het bedenken en inzetten van nieuwe, creatieve, manieren voor het werven van personeel. Bij Ambulancedienst Witte Kruis is gekozen voor Virtual Reality (VR). Zo hoopt de ambulancedienst de interesse van potentiële nieuwe verpleegkundigen aan te wakkeren.

Het initiatief van de Ambulancedienst is het volgende voorbeeld dat aantoont welke meerwaarde VR binnen de zorg kan bieden. De technologie is binnen de zorg namelijk geen onbekend fenomeen meer. Zo wordt het ook al ingezet voor het trainen en opleiden van zorgmedewerkers.

Verpleegkundigen werven met VR

De VR-experience biedt sollicitanten en geïnteresseerde verpleegkundigen een levensechte ervaring vanuit hun eigen interesses en belevingswereld bij het zoeken naar een baan bij de ambulance. Witte Kruis gaat deze nieuwe wervingsmethode op 7 en 8 juni voor het eerst inzetten tijdens de Venticare beurs voor verpleegkundigen.

Met de VR-experience wil Witte Kruis mensen die geïnteresseerd zijn in een baan als ambulanceverpleegkundige een levensechte ervaring vanuit hun eigen interesses en belevingswereld bieden. De kerngedachte achter dit initiatief was: “Wanneer mensen je niet kennen kunnen ze ook niet voor je kiezen.”

Antwoord op vragen

Tijdens de VR-experience wordt antwoord gegeven op vragen die sollicitanten vooraf vaak hebben. Hoe ziet een dag bij een ambulancedienst er eigenlijk uit? Wat doen andere collega’s? Hoe ziet de ambulancepost er van binnen uit? Waar kan ik me omkleden? Wie zijn mijn collega’s straks? Hoe is het om mee te rijden in de ambulance? Wanneer kandidaten de VR-bril opzetten worden ze virtueel bij de hand genomen door (toekomstige) collega’s

De 360-graden video geeft deelnemers aan de VR-experience een inkijkje in en een daadwerkelijke ervaring van een normale werkdag op de ambulancepost. Zodra ze binnen zijn kunnen ze zelf 360 graden om zich heen kijken en virtueel andere collega’s ontmoeten.

Witte Kruis is met circa 950 medewerkers en 157.000 ambulanceritten per jaar verdeeld over de regio’s Noord-Holland-Noord, Noord-Oost-Gelderland, Zeeland, Den Haag en Kennemerland de grootste ambulancedienst van Nederland.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Philips
Philips ondertekent Green Deal Duurzame Zorg
Volg jij ons al?