Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Amerikanen maken nog weinig gebruik van telezorg

Bijna drie kwart van de Amerikanen zegt niet bekend te met of geen toegang te hebben tot telezorgdiensten. Tegelijk zegt één tiende van de Amerikanen wel al gebruik te hebben gemaakt van telezorg. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door J.D. Power.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Uit het onderzoek, waarvoor duizend Amerikanen werden ondervraagd, komt verder naar voren dat personen in de leeftijdscategorie 18-24 jaar meer gebruik maken van telezorg dan senioren. Ook ligt het gebruik onder vrouwen hoger dan onder mannen, namelijk 10,4 procent versus 8,7 procent.

Volgens de onderzoekers wordt de adoptie van telezorg in de VS met name gehinderd door laag bewustzijn, zowel op landelijk niveau als in rurale gebieden, en door het gebruik aan toegang tot telezorgdiensten. In rurale gebieden maakt nog geen negen procent gebruik van telezorgdiensten terwijl dit in stedelijke gebieden rond de 11 procent ligt.

Bijna 40 procent van de respondenten zegt dat zijn of haar zorgaanbieder geen telezorgdiensten aanbiedt terwijl bijna 35 procent niet op de hoogte is van het aanbod. Twee derde van de Amerikanen geeft aan van telezorgdiensten gebruik te gaan maken wanneer dit goedkoper is dan een bezoek aan een arts. Iets minder dan de helft denkt dat telezorgdiensten mindere kwaliteit bieden dan een bezoek aan een arts.

Verwachte groei telezorg

Volgens marktonderzoeksbureau Berg Insight zal het aantal mensen dat mobiele telezorgsystemen gebruikt in Europa en Noord-Amerika tussen 2015 en 2021 groeien van 450.000 naar 3,4 miljoen. De groei bedraagt in de periode 2015 – 2021 40 procent gemiddeld (CAGR) op jaarbasis. 

Telezorgsystemen worden gebruikt om via monitoring senioren en mensen met een cognitieve handicap thuis te begeleiden, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Er zijn diverse van dit soort systemen op de markt onder de noemer telezorgsystemen, telezorg alarmsystemen of sociale alarmsystemen in Europa en Personal Emergency Response Systems (PERS) of medische alarmeringssystemen in Noord-Amerika.

Volgens een schatting van Berg waren er in Europa circa vijf miljoen van dergelijke systemen actief (EU 28+2) en zo’n 2,2 miljoen PERS-systemen in Noord-Amerika.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen