Antoni van Leeuwenhoek verbetert informatie patiënt met MediMapp

14 maart 2018
ipad2_mediMapp
Databeschikbaarheid
Nieuws

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) lanceert de 'MediMapp'. Daarmee wil het ziekenhuis patiënten beter informeren over hun persoonlijke zorgtraject. De app moet patienten via hun smartphone gemakkelijk en overzichtelijk toegang bieden tot zaken zoals locatie en inhoud van afspraken, of hoe men zich er op moet voorbereiden.

MediMapp geeft inzage in het persoonlijke zorgtraject. In dit zorgtraject is per 'halte' informatie over de inhoud van de afspraak te vinden, waar en wanneer de afspraak plaatsvindt en met welke zorgverlener je een afspraak hebt. Ook is per afspraak gegeven hoe je je kan voorbereiden. MediMapp is sinds 8 maart in het Antoni van Leeuwenhoek te gebruiken - vooralsnog alleen nog door patiënten met borstkanker. Uitbreiding naar andere patiëntengroepen volgt mogelijk in een latere fase.

Relevante info op juiste moment beschikbaar

"Met MediMapp zorgen we ervoor dat de juiste informatie beschikbaar is op het moment dat het relevant is," legt Paulien Verlaan, Adviseur Informatiemanagement AVL uit. "Elke patiënt die behandeld wordt, doorloopt een zogenoemd zorgtraject. In dit traject staan de te volgen stappen voor een patiënt gedurende de behandeling. Om de transparantie te verbeteren, patiënten goed voor te bereiden en/of hen gerust te stellen, is MediMapp ontwikkeld. Hiermee weet je als patiënt precies waar je aan toe bent." De MediMapp is downloaden vanuit de appstore op de website van het AVL, of via een knop op MijnAVL ('MediMapp') te gebruiken. De knop op MijnAVL linkt door naar MediMapp, waar de patiënt met de gegevens van MediMapp kan inloggen. Wie gebruik wil maken van MediMapp kan dit melden bij een eerste bezoek aan de polikliniek, waarna er een uitnodiging volgt.

MediMapp digitale interactieve reisgids

MediMapp van Soulve Innovations is volgens deze ontwikkelaar een 'interactieve, digitale reisgids' voor patiënten. Aan de hand van het persoonlijk zorgtraject dat de patiënt doorloopt, wordt relevante informatie op het juiste moment via app of website aangeboden. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor het digitaal invullen van vragenlijsten en het versturen van notificaties op belangrijke momenten. MediMapp geeft in een beveiligde digitale omgeving alle afspraken, onderzoeken en behandelingen overzichtelijk op een tijdlijn weer. Door de koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van het ziekenhuis is de informatie die de patiënt ontvangt altijd actueel, persoonlijk en relevant.