Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
14 juni 2016
Artikel delen

Apple komt met gezondheidsfuncties in nieuwe WatchOS

Apple heeft op zijn WWDC-ontwikkelaarsconferentie een voorbeschouwing gegeven van watchOS 3, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. Komend najaar wordt het nieuwe OS voor de wearable van Apple publiek beschikbaar gesteld, ontwikkelaars kunnen er nu al mee aan de slag.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Er wordt veel nadruk gelegd op de gezondheidskant van het WatchOS, een kant die Apple ook uit wil gaan met de Apple Watch. Apple Watch wordt met dankzij het nieuwe OS een goede partner voor een gezonder leven, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer bij Apple.

Een belangrijke factor bij gedragsverandering op het gebied van gezondheid en fitness is de sociale motivatie. Op dat gebied biedt watchOS 3 een reeks nieuwe opties. Zo is het mogelijk om gegevens te delen en vergelijken en om de strijd aan te gaan met vrienden, familie of zelfs een persoonlijke trainer. Gebruikers ontvangen meldingen van de voortgang van vrienden, zoals voltooide Activiteit-ringen, afgeronde trainingen en behaalde resultaten.

Het delen van activiteiten is in het vernieuwde OS direct gekoppeld aan de Berichten-app. Gebruikers kunnen nu hun familie en vrienden op de hoogte houden, motiveren en feliciteren via speciaal voor activiteiten en trainingen ontworpen nieuwe slimme antwoorden.

Activiteit-app geschikt voor rolstoelgebruikers

De Activiteit-app in watchOS 3 is nu ook specifiek geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. Duwbewegingen dragen bij aan de dagelijkse doelen voor calorieverbranding, en in plaats van een melding dat het tijd is om te gaan staan is er een melding om te gaan rollen.

De nieuwe Ademhaling-app moet gebruikers motiveren om op bepaalde momenten van de dag even ademhalingsoefeningen te doen. In sessies van één tot vijf minuten worden gebruikers met behulp van een prachtige, rustgevende visualisatie en haptische signalen begeleid voor een rustige ademhaling. Na afloop krijgen ze een overzicht van hun hartslag.

WatchOS 3 is dit najaar beschikbaar als gratis update voor Apple Watch. Apple Watch werkt met iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.2 of hoger. WatchKit voor watchOS 3 is direct beschikbaar voor deelnemers aan het iOS Developer Program.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen