Search
Close this search box.
Search

Apple komt met gezondheidsfuncties in nieuwe WatchOS

Apple heeft op zijn WWDC-ontwikkelaarsconferentie een voorbeschouwing gegeven van watchOS 3, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. Komend najaar wordt het nieuwe OS voor de wearable van Apple publiek beschikbaar gesteld, ontwikkelaars kunnen er nu al mee aan de slag.

Er wordt veel nadruk gelegd op de gezondheidskant van het WatchOS, een kant die Apple ook uit wil gaan met de Apple Watch. Apple Watch wordt met dankzij het nieuwe OS een goede partner voor een gezonder leven, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer bij Apple.

Een belangrijke factor bij gedragsverandering op het gebied van gezondheid en fitness is de sociale motivatie. Op dat gebied biedt watchOS 3 een reeks nieuwe opties. Zo is het mogelijk om gegevens te delen en vergelijken en om de strijd aan te gaan met vrienden, familie of zelfs een persoonlijke trainer. Gebruikers ontvangen meldingen van de voortgang van vrienden, zoals voltooide Activiteit-ringen, afgeronde trainingen en behaalde resultaten.

Het delen van activiteiten is in het vernieuwde OS direct gekoppeld aan de Berichten-app. Gebruikers kunnen nu hun familie en vrienden op de hoogte houden, motiveren en feliciteren via speciaal voor activiteiten en trainingen ontworpen nieuwe slimme antwoorden.

Activiteit-app geschikt voor rolstoelgebruikers

De Activiteit-app in watchOS 3 is nu ook specifiek geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. Duwbewegingen dragen bij aan de dagelijkse doelen voor calorieverbranding, en in plaats van een melding dat het tijd is om te gaan staan is er een melding om te gaan rollen.

De nieuwe Ademhaling-app moet gebruikers motiveren om op bepaalde momenten van de dag even ademhalingsoefeningen te doen. In sessies van één tot vijf minuten worden gebruikers met behulp van een prachtige, rustgevende visualisatie en haptische signalen begeleid voor een rustige ademhaling. Na afloop krijgen ze een overzicht van hun hartslag.

WatchOS 3 is dit najaar beschikbaar als gratis update voor Apple Watch. Apple Watch werkt met iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.2 of hoger. WatchKit voor watchOS 3 is direct beschikbaar voor deelnemers aan het iOS Developer Program.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?