‘Apple nam eind vorig jaar Tueo Health over’

ma 27 mei 2019 - 13:18
astma
Nieuws

Amerikaanse media berichten dat Apple Tueo Health voor een onbekend bedrag heeft overgenomen. Tueo Health is ontwikkelaar van onder meer een op sensoren gebaseerde oplossing om kinderen met astma te monitoren. Mogelijk zou Apple het bedrijf eind vorig jaar hebben overgenomen. Apple zelf wilde niet reageren op de geruchten.

De geruchten dat Apple Tueo Health zou hebben overgenomen doen al langer de ronde. Onlangs werd namelijk bekend dat Apple een patent zou hebben overgenomen van Tueo Health op basis waarvan slimme slaapoplossingen kunnen worden ontwikkeld. Apple zou volgens anonieme bronnen werken aan een systeem waarbij sensoren in de nabijheid van de gebruikers worden geplaatst, bijvoorbeeld onder een kussen.

De voornaamste toepassing die Tueo Health biedt is een oplossing waarmee astmasymptomen zijn bij kinderen zijn te monitoren. Deze oplossing kan worden gekoppeld aan commercieel verkrijgbare ademhalingssensoren. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld via een app een melding krijgen wanneer onregelmatigheden in de ademhaling van hun kind wordt geconstateerd.

Doel overname nog niet duidelijk

CNBC schrijft dat het onbekend is hoeveel Apple voor Tueo Health heeft betaald. Tueo Health haalde in 2017 nog 1,1 miljoen dollar aan investeringen op. Van Apple is bekend dat het regelmatig overnames doet zonder daar enige ruchtbaarheid aan te geven. Het is overigens niet duidelijk of Apple daadwerkelijk aan de slag gaat met de producten van Tueo Health of dat het alleen om de patenten, kennis en expertise gaat.

De voorbije jaren nam Apple sowieso enkele start-ups over om zijn activiteiten op het gebied van digitale gezondheid te versterken. In 2016 kocht Apple bijvoorbeeld Glimpse, een dienst waarmee gebruikers online hun gezondheidsdata kunnen inzien. Ook Beddit, ontwikkelaar van digitale slaapdiensten, is inmiddels onderdeel van Apple.