Search
Close this search box.
Search

Apple-topman Cook gespot met geheimzinnige glucosemeter

Apple-CEO Tim Cook is op de Apple-campus gezien met een glucosemeter om de pols die is verbonden met de Apple Watch. Volgens bronnen gaat het nog om een prototype, maar het device zou de basis vormen voor vele toekomstige applicaties die miljoenen diabetes-patiënten hulp kan bieden.

Vorige maand berichten we u al over de plannen van Apple om met name in te zetten op de strijd tegen diabetes. Daarbij werd gesproken over de ‘Heilige Graal’ die momenteel wordt ontwikkeld door een speciaal onderzoeksteam in Palo Alto, de thuisbasis van Apple. Momenteel zouden ook tests worden uitgevoerd in de Bay Area, aldus de bronnen. Ook wordt bekeken in hoeverre het device in lijn is met de wet- en regelgeving.

Tot duvers probeerden diverse technologiebedrijven een doorbraak te lanceren om diabetes beter te behandelen, maar slaagden daar onvoldoende in vanwege de complexitieit. Zo is het bijvoorbeeld een uitdaging om glucoselevels te bepalen zonder de huid te beschadigen.  Huidige oplossingen leunen nog op kleine sensoren die de de huid doorprikken om metingen te kunnen doen.

Apple steeds medischer

Cook zou ook al tijdens een bezoek aan de University of Glasgow hebben gepraat over een glucosemeter die hij zelf al enkele weken droeg. Het was toen echter onduidelijk of de topman sprak over een device van Apple zelf of van een andere fabrikant. Het is geen geheim dat Apple de afgelopen jaren steeds meer inzet op digitale health-oplossingen waarbij de Apple Watch als basis moeten dienen voor een toenemend aantal applicaties.

Volgens de bronnen zou Apple hier al meer dan vijf jaar aan werken. In 2010 bijvoorbeeld kocht Apple het sensorbedrijf Cor. Daarna volgden overnames van onder meer Vital Connect, Masimo Corp, Sano, Medtronic en C8 Medisensors om meer medische expertise bij Apple binnen te halen. De voorbij jaren introduceerde Apple ook al de medische softwareplatformen HealthKit (2014), ResearchKit (2015) en CareKit (2016).

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?