Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Apple-topman Cook gespot met geheimzinnige glucosemeter

Apple-CEO Tim Cook is op de Apple-campus gezien met een glucosemeter om de pols die is verbonden met de Apple Watch. Volgens bronnen gaat het nog om een prototype, maar het device zou de basis vormen voor vele toekomstige applicaties die miljoenen diabetes-patiënten hulp kan bieden.

Vorige maand berichten we u al over de plannen van Apple om met name in te zetten op de strijd tegen diabetes. Daarbij werd gesproken over de ‘Heilige Graal’ die momenteel wordt ontwikkeld door een speciaal onderzoeksteam in Palo Alto, de thuisbasis van Apple. Momenteel zouden ook tests worden uitgevoerd in de Bay Area, aldus de bronnen. Ook wordt bekeken in hoeverre het device in lijn is met de wet- en regelgeving.

Tot duvers probeerden diverse technologiebedrijven een doorbraak te lanceren om diabetes beter te behandelen, maar slaagden daar onvoldoende in vanwege de complexitieit. Zo is het bijvoorbeeld een uitdaging om glucoselevels te bepalen zonder de huid te beschadigen.  Huidige oplossingen leunen nog op kleine sensoren die de de huid doorprikken om metingen te kunnen doen.

Apple steeds medischer

Cook zou ook al tijdens een bezoek aan de University of Glasgow hebben gepraat over een glucosemeter die hij zelf al enkele weken droeg. Het was toen echter onduidelijk of de topman sprak over een device van Apple zelf of van een andere fabrikant. Het is geen geheim dat Apple de afgelopen jaren steeds meer inzet op digitale health-oplossingen waarbij de Apple Watch als basis moeten dienen voor een toenemend aantal applicaties.

Volgens de bronnen zou Apple hier al meer dan vijf jaar aan werken. In 2010 bijvoorbeeld kocht Apple het sensorbedrijf Cor. Daarna volgden overnames van onder meer Vital Connect, Masimo Corp, Sano, Medtronic en C8 Medisensors om meer medische expertise bij Apple binnen te halen. De voorbij jaren introduceerde Apple ook al de medische softwareplatformen HealthKit (2014), ResearchKit (2015) en CareKit (2016).

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen