Search
Close this search box.
Search

Apple Watch Series 3 werkt slecht in ziekenhuisomgeving

Apple maakt steeds meer werk van e-health toepassingen voor devices zoals de iPhone en de Apple Watch en zijn iOS besturingssysteem. Zo kan de Apple Watch gebruikt voor toegang tot patiëntinformatie (door artsen en verpleegkundigen) of het registreren van lichaamsfuncties. Het gebruik van de vorig jaar gelanceerde Apple Watch Series 3 in een ziekenhuisomgeving kan echter problematisch worden, zo stelt Cult of Mac. Het device kan spontaan herstarten onder invloed van medische apparatuur.

De gebruikershandleiding van de Apple Watch geeft weliswaar aan dat het apparaat last kan krijgen van interferentie als gevolg van medische apparatuur, maar over oudere modellen zijn nooit problemen gemeld. In het geval van de Apple Watch Series 3 blijkt dat er echter al een aantal gecrasht zijn op intensive-care afdelingen. Dat blijkt uit een reeks klachten van gebruikers die te maken kregen met een automatische herstart tijdens een bezoek aan of werken op een IC. Het maakt daarbij niet uit of het een versie met of zonder simkaart is.

Handmatig resetten nodig

Er wordt onder meer melding gemaakt van regelmatige, willekeurige herstarten gedurende een werkdag op de IC. Sommige gebruikers moeten zelfs hun Apple Watch handmatig resetten omdat het device ook thuis nog op willekeurige momenten blijft herstarten. Hoewel Apple meldt dat een pacemaker, defibrillator of elk ander medisch device interferentie kan veroorzaken, wordt nergens aangegeven dat willekeurig herstarten een probleem kan zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd op vragen voor meer informatie. Het is dan ook nog niet duidelijk waarom alleen de Series 3 door het probleem getroffen zijn, of dat er mogelijk een software-update komt die het herstarten kan verhelpen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?