Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Apple Watch Series 3 werkt slecht in ziekenhuisomgeving

Apple maakt steeds meer werk van e-health toepassingen voor devices zoals de iPhone en de Apple Watch en zijn iOS besturingssysteem. Zo kan de Apple Watch gebruikt voor toegang tot patiëntinformatie (door artsen en verpleegkundigen) of het registreren van lichaamsfuncties. Het gebruik van de vorig jaar gelanceerde Apple Watch Series 3 in een ziekenhuisomgeving kan echter problematisch worden, zo stelt Cult of Mac. Het device kan spontaan herstarten onder invloed van medische apparatuur.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De gebruikershandleiding van de Apple Watch geeft weliswaar aan dat het apparaat last kan krijgen van interferentie als gevolg van medische apparatuur, maar over oudere modellen zijn nooit problemen gemeld. In het geval van de Apple Watch Series 3 blijkt dat er echter al een aantal gecrasht zijn op intensive-care afdelingen. Dat blijkt uit een reeks klachten van gebruikers die te maken kregen met een automatische herstart tijdens een bezoek aan of werken op een IC. Het maakt daarbij niet uit of het een versie met of zonder simkaart is.

Handmatig resetten nodig

Er wordt onder meer melding gemaakt van regelmatige, willekeurige herstarten gedurende een werkdag op de IC. Sommige gebruikers moeten zelfs hun Apple Watch handmatig resetten omdat het device ook thuis nog op willekeurige momenten blijft herstarten. Hoewel Apple meldt dat een pacemaker, defibrillator of elk ander medisch device interferentie kan veroorzaken, wordt nergens aangegeven dat willekeurig herstarten een probleem kan zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd op vragen voor meer informatie. Het is dan ook nog niet duidelijk waarom alleen de Series 3 door het probleem getroffen zijn, of dat er mogelijk een software-update komt die het herstarten kan verhelpen.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen