Apple werkt mogelijk aan nieuw standalone health tracking device

10 augustus 2016
Nieuws
Onder de leiding van Cook, zelf ook een voorvechter van een gezonde leefstijl, heeft Apple de afgelopen jaren zijn focus op persoonlijke gezondheid geleidelijk vergroot. De Apple Watch en diverse ontwikkelkits die de afgelopen jaren zijn gelanceerd - HealthKit, ResearchKit en CareKit – vormen allemaal puzzelstukjes in de gezondheidsgedreven toekomst die Apple voorstaat.

Apple combineert hierbij diverse trends, zoals wearables die realtime steeds meer informatie over lichaamsfuncties registreren met data analytics. Daarbij richt Apple zich op diverse vormen van gebruik en gebruikersgroepen, zoals onderzoekers, medische professionals en consumenten/patiënten.

Dit najaar zal Apple met zijn vernieuwde mobiele besturingssysteem iOS 10 een nieuw puzzelstukje lanceren. Het nieuwe OS bevat een reeks toepassingen of verbeteringen op het gebied van health en fitness. Verder wordt verwacht dat Apple dit najaar de derde generatie van zijn Apple Watch lanceert, met eveneens meer mogelijkheden op het gebied van gezondheid, zoals verbeterde tracking functies.

Wong stelt nu op basis van een gerucht van Economic Daily News (Taiwan) dat Apple de afgelopen twee jaar al heeft gewerkt aan een nieuw, op zichzelf staand health tracking device. Het apparaat zou onder meer hartslag, pols en veranderingen in de bloedsuikerspiegel kunnen meten én dit als gespecialiseerd product beter kunnen doen dan de generieke devices zoals een smart watch. Mogelijk maakt het apparaat ook gebruik van Apples nieuwe 3D Touch aanraaktechnologie die gebruikt wordt in de iPhone 6S en 6S Plus.

Slimme weegschaal

Volgens Economic Daily News is het apparaat nog niet af. Apple zou nog op zoek zijn naar geschikte leveranciers van componenten om mogelijk ergens in 2017 het product te lanceren. De form factor is nog onduidelijk, maar een goede mogelijkheid is volgens Wong niet zozeer een nieuwe wearable, maar een product zoals een slimme weegschaal.

Apple verkoopt in zijn winkels in de VS al dergelijke op gezondheid gerichte weegschalen, zoals de Body Cardio smart scale van Whithing. Zo’n weegschaal van Apple kan goed gebruik maken van een aanraakgevoelig glazen oppervlakte en dit combineren met alle health functies die Apple inmiddels al heeft ontwikkeld.