Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
24 mei 2018
Artikel delen

AR-spel voor looprevalidatie wint landelijke hackathon finale

Een ‘augmented reality’ spel voor looprevalidatie heeft de landelijke finale van Dutch Hacking Health gewonnen. Het idee van het team Movin(g) Reality won eerder al de VR4REHAB hackathon, georganiseerd door de Nijmeegse Sint Maartenskliniek. Dutch Hacking Health is een landelijke zorghackathon, die elk jaar wordt gehouden. Dit jaar namen ziekenhuizen deel in Leiden, Groningen, Maastricht, West-Brabant, Nijmegen, Utrecht en Ubbergen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Eind april vonden in Nederland zeven hackathons plaats, waarbij onder meer professionals, onderzoekers, patiënten bijeen kwamen om nieuwe innovatieve ideeën voor de zorg te ontwikkelen. Het VR4REHAB project organiseerde ook een hackathon, in de Sint Maartenskliniek, en de winnaar was destijds het team Movin(g) Reality met hun idee voor een ‘augmented reality’ spel voor looprevalidatie.

AR-spel landelijk beste zorginnovatie

De winnaars van de hackathons die in het weekend van 20-22 april plaatsvonden, kwamen op 14 mei samen in het UMC Utrecht om hun ideeën en oplossingen voor zorginnovaties te presenteren. Toen bleek het AR-spel ook landelijk het beste idee voor zorginnovatie te zijn.

De 14 teams werden beoordeeld door een jury die bestond uit: Tineke Markus, directeur Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland, Nick Guldemond, associate professor Integrated Care & Technology aan het Institute of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit en Gelle Klein-Ikkink, programmadirecteur Innovation & Healthcare Improvement van het Ministerie van VWS.

De jury koos het team ‘Movin(g)Reality’, van de VR4REHAB Hackathon uit Ubbergen, tot de landelijke winnaar met hun oplossing voor virtuele looprevalidatie. Ze zagen het onder andere als een goede oplossing voor een grote doelgroep die bovendien snel te realiseren is.

Virtuele looprevalidatie naar praktijk begeleiden

Onderdeel van de prijs is dat adviesbureau Deloitte en het Ministerie van VWS het team gaan begeleiden om de bedachte oplossing voor virtuele looprevalidatie ook werkelijkheid te maken. Samen gaan ze nu op zoek naar partijen die kunnen helpen om een werkend prototype te maken van het idee.

VR4REHAB is een internationaal samenwerkingsverband onder leiding van de Sint Maartenskliniek en ondersteund door het Interreg North-West Europe programma, dat de komende drie jaar bedrijven, universiteiten en revalidatieklinieken bij elkaar brengt om VR-toepassingen te ontwikkelen en onderzoeken, die revalidatiebehandelingen verbeteren en het herstelproces versnellen. VR4REHAB organiseerde de deelname aan het Dutch Hacking Health Weekend.

Het Movin(g) Reality team, vlnr: Cheriel Hofstad (Research, Sint Maartenskliniek), Theo Theunissen (Hogeschool Arnhem Nijmegen), Noël Keijsers (Research Sint Maartenskliniek) en David van Dommelen (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Rene van Ee (Revalidatiearts, Sint Maartenskliniek) en Bart van Oosteren (Verpleegkundig Specialist, Sint Maartenskliniek), ontbreken.

Meer weten over zinnige zorginnovaties én de implementatie?  Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden.  Wilt u ook aanwezig zijn? reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

 

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Relined digitale zorg

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen