Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Ascom introduceert smartphone voor veeleisende werkomgeving

Ascom Wireless Solutions, een wereldwijde aanbieder van missiekritische communicatie-oplossingen, introduceert de Ascom Myco smartphone.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Ascom Myco smartphone is een nieuwe smartphone die speciaal is ontwikkeld voor een veeleisende werkomgeving. Het toestel houdt uitvoerend personeel alert, zorgt voor eenvoudige communicatie en draagt bij aan efficiënter werken in een productieproces.

De Ascom Myco geeft een uniek overzicht van de toestand op de werkvloer en verwerkt alarmen op een slimme manier, zodat snel in elke situatie de status kan worden ingeschat en er effectief gereageerd kan worden in het geval van meerdere alarmen. Met een filterfunctie kan ingesteld worden dat alarmen van de eigen processen prioriteit krijgen boven andere alarmen binnen de afdeling of unit. Ook is het mogelijk alarmscenario’s voor bijvoorbeeld productiestops, een onveilige situatie of een oproep voor de BHV in te stellen.

Uniek display
De Ascom Myco heeft een display aan de bovenzijde waar met een gekleurde LED de melding is te zien. Daarop is specifieke informatie handsfree af te lezen zoals het type waarschuwing, de ernst ervan en om welk alarm of storing het gaat. Met de barcodelezer kan personeel eenvoudig en snel procesgegevens en informatie van machines identificeren. Het slimme toestel beschikt verder over alle standaardkenmerken van een smartphone, zoals een touchscreen, 3G en Wi-Fi, heeft een robuust design, dat hem niet alleen bestand maakt tegen stoten en vallen, maar ook tegen vocht en stof in een industriële omgeving. Het toestel heeft een lange batterijduur en bovendien kan de batterij snel verwisseld worden, zodat de telefoon steeds bruikbaar blijft zonder wachttijd voor het opladen. Het formaat en gewicht zijn geoptimaliseerd, zodat hij met één hand bediend kan worden en gemakkelijk mee kan tijdens lange diensten. 

Geïntegreerde werkstromen 
De integratiesoftware, Ascom Unite, kan worden aangesloten op bedrijfsinformatiesystemen en procesapparatuur, zodat een brede benadering op de workflow mogelijk wordt. Het systeem kan missiekritische informatie filteren en naar specifieke operators doorsturen. Met de Ascom Myco kunnen operators op de werkvloer sneller reageren en efficiënter beslissingen nemen. De Ascom Myco legt events vast, zodat later kan worden bekeken of optimalisatie van de workflow door efficiëntieverbetering mogelijk is. 

Krachtige oplossing
Stefan Brämberg, Vice President Global Product Line Mobility, Ascom Wireless Solutions: “De Ascom Myco is een smartphone die operationeel personeel voorziet van informatie op het punt waar die nodig is. Daarnaast maakt onze middleware-oplossing Ascom Unite het concept compleet, waardoor een zeer krachtige oplossing voor missiekritische communicatie ontstaat.”

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen