Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Ascom, Vcare bieden discreet alarm voor zorgverleners

In samenwerking met Ascom biedt Vcare zorgverleners de mogelijkheid tot discreet alarm slaan. Medewerkers op de huisartsenpost, -praktijk en in de dagzorg kunnen via allerlei intelligente oplossingen om de hulp van collega’s vragen. Door zogenaamde stille alarmen kunnen collega’s of andere partijen direct gealarmeerd worden bij onveilige situaties, zoals bedreiging of (fysiek) geweld.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Uit recent onderzoek van dagblad Trouw onder ruim de helft van de vijftig organisaties van huisartsenposten blijkt dat in één op de drie huisartsenposten afgelopen jaar een arts of assistent is aangevallen door een agressieve patiënt. De helft van de huisartsenposten wordt iedere week geconfronteerd met een bedreiging.

Patiënten dreigen bovendien regelmatig met geweld, vooral aan de telefoon. Op ruim de helft van de deelnemende posten gebeurt dat zeker eens per week. Ruim de helft (60%) van de posten denkt dat patiënten vaker dreigen met geweld dan vijf jaar geleden.

‘Hoge eisen consument’

Volgens Astrid Scholl, programmamanager acute zorg bij de landelijke vereniging van de huisartsenposten InEen, zou het toegenomen geweld te maken kunnen hebben met de 24-uurs economie worden consumenten hoge eisen hebben ten aanzien van dienstverlening.

“Ze denken dat huisartsenzorg ook gewoon beschikbaar is, maar dat is niet zo. Het gaat echt alleen om zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag”, zegt Scholl tegen Trouw.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen