Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
5 augustus 2016
Artikel delen

Audi investeert in technologische gezondheidsinnovaties

Gezonder worden tijdens het rijden, dat is waar het Duitse Audi AG druk aan werkt met “automotive health”. Als één van de oprichters van Berlin’s Flying Health Incubator helpen zij startups om digitale innovaties te creëren in de gezondheidszorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie
Audi is een bedrijf dat investeerd in technologische innovaties en werkt op dit moment aan de Audi Fit Driver. Een systeem dat draagbare technologie zoals smartwatches koppeld aan sensoren van de auto. Met het motto “My Audi cares for me” moet de Audi Fit Driver een vriend tijdens het rijden worden, dat de bestuurder monitort en helpt om fitter op de plek van aankomst te komen dan bij vertrek het geval was.

Stress?

Tijdens de rit houden de autosensoren de lichaamsfuncties zoals hartslag en lichaamstemperatuur van de bestuurder in de gaten met behulp van de smartwatch die de bestuurder draagt. De sensoren koppelen de gegevens van het horloge aan de rijstijl en aan de weers- en wegomstandigheden. Het systeem kan vervolgens de bestuurder laten relaxen, op zijn gemak stellen of juist extra stimuleren.

Slaperig?

Als bijvoorbeeld de chauffeur in slaap dreigt te vallen, kan de auto de airconditioning harder draaien, een stoelmassage starten, het volume van de muziek opkrikken of de binnenbelichting aanpassen. Als het systeem merkt dat het stressniveau van de bestuurder omhoog gaat, kan het een video starten met informatie over ademhalingstechnieken. In een later stadium van de ontwikkeling, is het zelfs mogelijk om de auto een noodstop te laten maken en wanneer nodig een gesprek met een hulpdienst tot stand brengen of inschakelen.

“Meer dan ooit worden gezondheid en fitheid topprioriteit in ons dagelijkse leven. Met een volledig aangesloten auto, creëren we de tijd en ruimte om te reageren op deze behoefte, terwijl we blijven rijden ", zo zegt Audi AG’s directielid Dietmar Voggenreiter. “ health is een uitstekend voorbeeld van de vele mogelijkheden die de digitale wereld opent, voor ons én de bestuurders."

""

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen