Search
Close this search box.
Search

Babylon Health haalt 60 miljoen euro op

De Britse startup Babylon Health heeft bij een recente investeringsronde 50 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 60 miljoen euro, opgehaald om de AI-capaciteiten van zijn klinische diagnosetool verder te ontwikkelen. Volgens Babylon Health helpen nieuwe AI-mogelijkheden huisartsen bij routinetaken die doorgaans veel tijd kosten. Het nieuwe kapitaal zal worden gestoken in onder meer natuurlijke taalverwerking voor het maken van aantekeningen tijdens consults.

De nieuwe AI-diagnosetool gaat samenwerken met de bestaande apps van het bedrijf waaronder een symptomenchecker, video- en tekstconsulten en een tool voor het maken van online afspraken. Oprichter en CEO Ali Parsa onderstreepte in een toelichting op de AI-plannen dat de technologie dient ter ondersteuning van de arts en niet omgekeerd.

Kostenvoordelen

Volgens Parsa bieden de nieuwe mogelijkheden vooral kostenvoordelen. Babylon Health claimt de kosten van een consult met 80 procent te kunnen reduceren. De nieuwe AI-tool zal tijdens een consult aantekeningen kunnen maken waarbij direct een structuur wordt opgemaakt waardoor huisartsen direct de relevante informatie krijgen gepresenteerd. Verder zegt het bedrijf de tijd voor het stellen van een diagnose met behulp van AI met 50 procent te kunnen verlagen.

Babylon Health haalde in januari vorig jaar nog 19 miljoen Britse pond op. Het geld was afkomstig van onder andere Demis Hassabis and Mustafa Suleyman, oprichters van DeepMind, de Britse AI-startup die in 2014 voor een half miljard dollar door Google werd gekocht. De waarde van Babylon Health wordt momenteel geschat op zo’n 150 miljoen Britse pond.

Online videoconsult

De app van Babylon Health wordt wereldwijd door zo’n 800.000 mensen gebruikt. Eén van de betaalde diensten die het bedrijf aanbiedt, is een online videoconsult voor 5 Britse pond per maand of eenmalig voor 25 Britse pond.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?