Search
Close this search box.
Search

Bambi Medical krijgt 4 miljoen euro voor monitoring gordel vroeggeboren baby’s

De Eindhovense startup Bambi Medical heeft vier miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald bij Nederlandse privé investeerders. In totaal heeft de onderneming nu 4,5 miljoen euro binnengehaald om zijn monitoringsysteem voor vroeg geboren baby’s door te ontwikkelen.

Bambi Medical geeft aan dat het geld wordt gestopt in productontwikkeling, klinische proeven en het op de markt brengen van de Bambi Gordel-oplossing. Het gaat om een gordel met sensors die de lichaamsfuncties van te vroeg geboren baby’s kan monitoren en draadloos in realtime kan doorgeven.

1,5 mln vroeggeboren baby’s per jaar

Jaarlijks worden er zo’n 1,5 miljoen baby’s te vroeg geboren, die vaak in speciale Neonatale Intensive Care Units (NICU) verzorgd worden. Om deze baby’s te monitoren, worden er over het algemeen allerlei elektrodes bevestigd die weer met draden aan monitoring-apparatuur bevestigd zijn. De elektrodes moeten regelmatig gecontroleerd en vervangen worden. Met de de draadloze Bambi monitoring gordel moet dat ondervangen worden.

Volgens Fabio Bambang Oetomo, CEO en oprichter van de onderneming, is het vrij uniek dat het kapitaal is verkregen via private investeerders. Normaliter leunen startups op venture capital-ondernemingen en organisaties gericht op regionale ontwikkeling. De vader van de CEO, neonatoloog prof. dr. Sidarto Bambang, legde de basis voor het systeem in samenwerking met de afdeling Industrial Design van de TU/e.

Verkoop Bambi Belt in tweede helft 2019

Bambang Oetomo verwacht dat in de tweede helft van 2019 met de verkoop van de Bambi Belt kan worden gestart. Volgens de startup is er al veel belangstelling voor de Bambi Belt van ziekenhuizen in Europa en Azië. 20 instellingen zouden al de intentie hebben om mee te doen aan klinische proeven en om de oplossing te kopen zodra die beschikbaar is.

Afgelopen februari wist Bambi Medical samen met ontwikkelingspartner ItoM Medical een subsidie binnen te halen van de Nederlandse overheid. De subsidie is afkomstig van het MIT-R&D-samenwerkingsproject.

MMC doet mee aan klinische studies

Bambi Medical telt negen medewerkers die actief zijn op twee locaties: de High Tech Campus in Eindhoven en de Health Innovation Campus op het terrein van het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven. Het MMC zou een van de ruim 20 ziekenhuizen zijn die hebben toegezegd aan de klinische studies mee te doen en het systeem te willen aanschaffen.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?