Betrouwbaar gegevens uitwisselen voor een betere gezondheidszorg

do 1 maart 2018 - 09:03
weekonnect-vrouw-tablet
Security
Nieuws

Dankzij digitale zorg krijgen mensen meer regie over hun eigen gezondheid en kunnen zorgprofessionals de beste zorg leveren op de juiste plek, op het juiste moment. Digitale zorg komt tot bloei als we in staat zijn om veilig en betrouwbaar gegevens uit te wisselen. Hoe krijgen we dat voor elkaar, en vooral hoe doe je dat samen? Daarover gaat het tijdens de Weekonnect van 17-19 april in Den Haag.

Zorgprofessionals verliezen iedere dag onnoemelijk veel tijd aan het dichtrennen van gaten in de onderlinge afstemming doordat systemen niet met elkaar kunnen communiceren. Het volgens dezelfde principes vastleggen en met elkaar delen van gegevens, zal de zorg voor zorgverleners en patiënten met grote stappen vooruit brengen,” aldus Prof. Hans Nijman, Afdelingshoofd Obstetrie & Gynaecologie Universitair Medisch Centrum Groningen.

Weekonnect voor diverse sectoren

De Weekonnect biedt een driedaags programma met sessies over thema’s als gegevens eenduidig en aan de bron vastleggen en informatie veilig, gestandaardiseerd en met borging van privacy uitwisselen. Er komen veel praktijkvoorbeelden langs en er is aandacht voor het inrichten van organisatieprocessen op zo’n manier dat opschaling en implementatie makkelijker wordt. Naast sessies voor de zorg, wordt ook kennis uitgewisseld met andere sectoren, zoals de Publishing, Energie, Smart Industry en de logistiek. De uitdagingen en ambities binnen de verschillende sectoren zijn vergelijkbaar, van elkaars oplossingen kunnen we dus veel leren!

IHE Europe Connectathon

Tijdens de Weekonnect vindt ook de IHE Europe Connectathon plaats. Tijdens deze testmarathon testen softwareleveranciers live de interoperabiliteit van hun software met software van andere leveranciers. Tie Tjee, Vendor Chair IHE Nederland: “Deze samenwerking tussen veelal concurrerende leveranciers is een unieke gebeurtenis. Doordat programmeurs testen met gebruikersscenario’s uit de gezondheidszorg en technische problemen die opkomen ter plekke worden opgelost, komen gebruikers van de software veel minder fouten tegen in de praktijk.”

Voor wie?

De Weekonnect biedt inspiratie en praktische tools voor iedereen die staat voor de uitdagingen van het veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen. Ontmoet managers, ICT professionals en informatie-experts werkzaam bij o.a. zorginstellingen en leveranciers die samen willen bouwen aan een duurzaam informatiestelsel. De registratie is gratis.