Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

BlackBerry onthult besturingssysteem veilige medische apparaten

BlackBerry heeft bekend gemaakt dieper te gaan investeren in de gezondheidszorg. Het Canadese technologiebedrijf onthulde daartoe onder andere een besturingssysteem om medische apparaten te beveiligen genaamd QNX OS for Medical 2.0. Ook kondigde BlackBerry enkele samenwerkingsverbanden met de zorg aan en gaat het bedrijf aan de slag met blockchain.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De groeiende connectiviteit van medische apparatuur stelt zorgaanbieders volgens de aanbieder voor groeiende uitdagingen op gebieden zoals stijgende kosten en het bieden van toegang tot gegevens. Het QNX-platform zou robuuste, betrouwbare en veilige prestaties op het gebied van medische apparatuur verzorgen. BlackBerry gebruikt QNX al 30 jaar als platform voor ontwikkelaars.

Besturingssysteem veilige apparaten

BlackBerry typeert QNX OS for Medical 2.0 als besturingssysteem voor chirurgische instrumenten, patiëntbewakingssystemen, infuuspompen, bloedanalysesystemen en andere medische systemen waarbij een hoog niveau van beveiliging is vereist. Het OS voldoet aan de internationale norm IEC 62304. Deze norm specificeert activiteiten, processen en documentatie in de levenscyclus van medische software.

 

Mi2 BlackBerry zorg Spark gezondheidszorg
Het onderzoeksinstituut Mi2 onderzoekt hoe het reeds aangekondigde BlackBerry® Spark™ platform succesvol kan worden ingezet in de gezondheidszorg.

 

In een toelichting liet CEO John Chen weten vol in te gaan zetten op endpoints om de gezondheidsresultaten van patiënten te verbeteren terwijl tegelijkertijd de privacy van patiënten wordt gewaarborgd. Om dit te realiseren kondigt het Canadese bedrijf een aantal nieuwe samenwerkingen en oplossingen aan. Het bedrijf werkt samen met ONEBIO en brengt een blockchain-oplossing op de markt waarmee op een zeer veilige manier gegevens kunnen worden opgeslagen en gedeeld.

BlackBerry Spark

Ook start de onderneming een samenwerking met Mackenzie Innovation Institute (Mi2) en Melanoma Institute Australia (MIA). Het onderzoeksinstituut Mi2 onderzoekt hoe het reeds aangekondigde BlackBerry Spark-platform succesvol kan worden ingezet in de gezondheidszorg. MIA werkt met BlackBerry Workspaces om onderzoekers in staat te stellen kritische onderzoeksgegevens en patiëntdossiers veilig te delen in een sterk gereguleerde omgeving.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

 

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen