Search
Close this search box.
Search

Bloom komt met wearable als gepersonaliseerde zwangerschaps coach

De technologie start-up Bloom Technologies heeft de Extreme Tech Challenge van Richard Branson (Virgin Groep) gewonnen met de Belli, een combinatie van een draagbare sensors en een app waarmee zwangere vrouwen zaken kunnen meten zoals duur, frequentie en intensiteit van weeën. Er moeten op korte termijn meer functies bij komen, zoals het meten van stress en slaap bij ongeborenen.

Het Amerikaanse Bloom Technologies was een van de drie finalisten in de Extreme Tech Challenge. CNN Money schrijft dat de oplossing van Bloom, een gepersonaliseerde zwangerschaps coach, in de finale deels dankzij de pitch van mede-oprichter Eric Dy als winnaar uit de bus kwam. Bloom gaat de komende zomer zijn zwangerschaps-oplossing op de markt brengen. In zijn pitch lag de focus dan ook op de commerciële toepassingen en de wijze waarop het device van Bloom tractie in de markt moet krijgen.

Het doel van de Bloom-zwangerschapsoplossing is onder andere om er voor te zorgen dat complicaties eerder ontdekt worden of dat er meer duidelijkheid is over wanneer men in welke fase van de geboorte zit. Bloom Technologies noemt zichzelf een women’s health company, gericht op het ontwikkelen van technologie om het leven van moeders en baby’s te verbeteren.
 

Belli: sensor op de buik.

Belli is een sensor die aanstaande moeders op hun buik kunnen dragen, en die in het derde trimester van een zwangerschap (voor)weeën kan meten. De sensor stuurt die signalen naar de bijbehorende Belli app, voor gebruik op smartphone of tablet. De sensor is plat en kan als een pleister op de buik worden geplakt. Op korte termijn komen er functionaliteiten bij, zodat de Belli ook kan meten of en hoe vaak een baby trapt en hoe actief hij is.

De Belli wordt vooralsnog alleen in de VS uitgebracht in abonnementsvorm, voor 29 dollar per maand. Het is niet duidelijk of en zo ja, wanneer hij naar andere landen wordt uitgevoerd.
 
In de eerstvolgende uitgave van ICT&health (eind februari) wordt speciaal aandacht besteed aan geboortezorg.
 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
Volg jij ons al?