BNR Beter op de ICT&health World Conference

29 april 2024
Innovatie
Nieuws

Over iets meer dan twee weken, op 14 mei, start de eerste internationale ICT&health World Conference. Onder leiding van minister Conny Helder is dit congres drie dagen het podium voor de meest relevante inzichten over de zorgtransformatie, de nieuwste technologieën, innovaties en toepassingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is het evenement ook een belangrijke ontmoetingsplaats voor zorgprofessionals, medici, bestuurders, onderzoekers, programmamanagers en IT-experts die gezamenlijk de zorg draaiende houden, zowel nu als in de toekomst!

Vrijwel alle keynotes die tijdens het driedaagse congres gepland staan, zullen ook via een livestream te volgen zijn. Daarnaast geeft ook radiozender BNR acte de presence. Zij komen live opnames maken voor het programma BNR Beter, dé podcast over zorginnovatie.

BNR Beter

In BNR Beter laat men zien welke oplossingen er bedacht worden om de zorg van morgen beter te maken. Worden die die oplossingen in de dan ook daadwerkelijk praktijk gebracht? En zijn deze zorginnovaties duurder of goedkoper? Presentator Nina van den Dungen interviewt 16 mei bij de stand van Philips de uitvinders van de nieuwste zorginnovaties en ze spreekt zorgspecialisten die werken met de innovaties.

“Het ICT&health congres komen tal van deskundigen en zorginnovaties samen. Daar moet BNR natuurlijk bij zijn. Donderdag 16 mei interviewt Nina bij de Philips stand zorginnovators en masters of industrie”, aldus de nieuwszender.

Tijdens recente uitzendingen van BNR Beter werd onder andere gesproken met Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en oud-minister. Zij vindt dat we op een andere manier moeten gaan kijken naar kwaliteit van zorg, om te voorkomen dat we straks in een compleet zorginfarct belanden. Andere onderwerpen die bij BNR Beter besproken werden, gingen over creatieve oplossingen voor het personeelstekort in de zorg, maar ook over de noodzaak van een betere ouderenzorg, de nieuwste MRI-technologieën. Maar ook met de voorzitter van de ICT&health redactieraad Diederik Gommers.

ICT&health World Conference

Voor wie? De ICT&health World Conference is hét congres voor mensen in alle lijnen van de gezondheidszorg, leidinggevenden, overheidsfunctionarissen, IT-experts, onderzoekers, vernieuwers, beleidsmakers, onderwijzers, ondernemers, investeerders, patiënten en hun belangenbehartigers, technologieleveranciers, studenten en overige deskundigen in de sector.

Het is een platform voor iedereen die gepassioneerd is over het bevorderen van de gezondheidszorg door samenwerking, het willen inzetten van de nieuwste ontwikkelingen en het bijdragen aan de toekomst van de gezondheidszorg. Het congres is gratis toegankelijk voor zorgmedewerkers. Zij betalen alleen 25 euro (excl. BTW) administratiekosten. Registreren kan hier.