Bravis en CWZ breiden zorg-app verder uit

9 januari 2020
Bravis-App
Apps
Nieuws

De zorg-app wordt steeds vaker een hulpmiddel om patiënten door de verschillende stadia van een onderzoek of behandeling te begeleiden. Daarnaast vervangen ze meer en meer de papieren informatiefolders, met als extra voordeel dat de informatie die via de apps gegeven wordt altijd actueel en up-to-date is.

Bravis Zorgwijzer app groeit

Patiënten van het Bravis kunnen via de gratis Zorgwijzer app van het ziekenhuis voor steeds meer behandelingen in de app terecht. Het Bravis wil met de Zorgwijzer app de juiste informatie over een operatie, onderzoek of behandeling op het juiste moment bieden.

Naast algemene informatie over de behandeling en de behandelend artsen, biedt de app veel uitleg over de voorbereiding, opname en het revalidatietraject. En patiënten kunnen meldingen ontvangen op belangrijke momenten van een behandeling. Wanneer gestart, of juist gestopt, moet worden met medicatie bijvoorbeeld.

Couveuseafdeling nu ook in CWZ zorg-app

Deze week voegde ziekenhuis CWZ informatie over de couveuseafdeling toe aan de CWZ zorg-app. Daarin kunnen ouders nu alle informatie vinden over de gang van zaken op de afdeling.

"In iedere suite lag altijd een grote informatieklapper met alle informatie en folders op papier. Ouders maakten daar weinig gebruik van en als de informatie verouderd was, moesten wij het in iedere klapper veranderen. Het werd tijd om met de digitale wereld mee te gaan", zegt verpleegkundige Anita Hoes.