Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
6 december 2016
Artikel delen

British Airways ontwikkelt digitale pil voor passagiers

British Airways heeft een patent ingediend om een digitale pil te ontwikkelen die angst, honger en bijvoorbeeld ook je hartslag kan registreren. De pil zal het boordpersoneel in staat stellen gegevens over je te verzamelen, inclusief je psychologische status.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het doel van de luchtvaartmaatschappij is om de vluchtervaring zo optimaal mogelijk te maken. Met deze insliksensor weet het cabinepersoneel straks je lichaamstemperatuur, of je slaapt, of je angstig of zenuwachtig bent, je het koud of warm hebt.

De maaltijd kan bijvoorbeeld straks aangepast worden aan je specifieke behoeften of de stewardess kan de airco bijstellen terwijl je slaapt of je bewegingen aanbevelen om vermoeidheid tegen te gaan.

Science fiction? Nee. De technologie bestaat al en Proteus Digital Health, een medisch bedrijf uit Californië, heeft al een inslikbare sensor die reageert op maagzuur. De sensor is daarbij gekoppeld aan een patch en een app.

Vooralsnog wordt het voornamelijk gebruikt in ziekenhuizen, waar het als controlemiddel dient om te zien of de patiënt de aanbevelingen van de dokter opvolgt. Maar binnenkort dus ook te gebruiken tijdens je reis.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen