Britse wetenschappers mogen embryo’s genetisch modificeren

Britse wetenschappers kregen toestemming embryo's genetisch te gaan modificeren. Het Francis Crick instituut mag met overgebleven embryo's van IVF-klinieken gaan experimenteren.

De Human Fertilisation and Embryology Autohrity gaf volgens een bericht in The Telegraph groen licht.  De proeven beginnen waarschijnlijk al in maart.  Groot-Brittannië is daarmee het tweede land op de wereld waar de proeven zijn toegestaan: in China wordt er al langer geëxperimenteerd met embryo’s.

De wetenschappers hopen middels testen te ontdekken waarom ruim de helft van de bevruchte embryo’s niet groeit. Door te experimenteren met de embryo’s hopen de onderzoekers er achter te komen of er een gen verantwoordelijk is.

De aankondiging heeft al veel kritische opmerkingen opgeleverd. Tegenhangers zijn bang dat de testen de deur openen voor verdere modificatie, waarbij ouders kunnen kiezen hoe hun kind er uit komt te zien.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?