Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
16 februari 2016
Artikel delen

Buzzfeed, Facebook en CVS Health meest innovatieve bedrijven wereldwijd

De redactie van Fastcompany beoordeelt ieder jaar de 50 meest innovatieve bedrijven wereldwijd. Dit jaar staat Buzzfeed op 1. Facebook is tweede. Opvallende derde is CVS Health. Het bedrijf laat nogal wat namen achter zich: Uber, Netflix, Amazon en Apple.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

CVS Health is een amerikaanse farmaceut en zorgbedrijf met 10.000 winkels. CVS Caremark Corporation, zoals het bedrijf vroeger heette, omvat activiteiten als retail, instore klinieken, farmacie en het ontwikkelen van smart devices en apps.

Groter winkelaanbod

Door het bieden van extra services, weet het bedrijf te groeien in winkelpanden, waar anderen de deuren moeten sluiten. In 2015 rolden uit het Digital Innovation Lab de eerste tools, waaronder een Apple Watch-compatible mobiele app en een nieuwe mogelijkheid waarmee gebruikers papieren recepturen kunnen scannen en timers voor het slikken van medicijnen.

Groenten en fruit

Opvallend is dat de keten ook vers fruit en biologische voedsel in het assortiment opneemt, meldt Fastcompany. Het bedrijf rolt nu een full-service uit voor gehoorapparaten en brillen. Ook werkt het bedrijf samen met IBM’s Watson om te voorspellen welke klanten preventief geholpen moeten worden om een gezondheidscrisis te voorkomen.

Enne…ahum… Er staat niet één Nederlands bedrijf op de lijst…

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen