Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Cardiogram Care beschikbaar op smartwatch Fossil

De laatste generatie van de smartwatches van Fossil wordt uitgerust met Cardiogram Care, een feature die via neurale netwerken de werking van het hart monitort. Cardiogram Care is hierdoor al in staat om slaapapneu, diabetes, hypertensie en boezemfibrilleren te detecteren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Normaal gesproken wordt Cardiogram Cara alleen aangeboden als premium-optie. Deze dienst kost de gebruiker 15 dollar per maand. Nu maakt Cardiogram de optie gratis beschikbaar op Fossil-smartwatches. Naast Cardiogram Care zal de nieuwe generaties slimme horloges van Fossil zijn uitgerust met onder meer een betere accu, waterdichte speakers en meer geheugen.

Samenwerkingen

Start-up Cardiogram, opgericht in 2015, integreerde zijn diensten de voorbije jaren met verschillende wearables. Cardiogram debuteerde op de Apple Watch en vorig jaar stapte het bedrijf in een samenwerking met Garmin.

Gebruikers van een Garmin-wearable kunnen via de nieuwe integratie zaken inzien als hartritme, het aantal gelopen stappen en het slaapritme. Deze data kan automatische worden gesynchroniseerd met de Garmin Connect app.

Fitbit en Cardiogram kondigen in juni van dit jaar een partnership aan. Gebruikers met een Fitbit tracker met ingebouwde hartslagmeter kunnen hierdoor hartslagdata verder laten analyseren door Cardiogram.

Momentum voor health wearables

Volgens diverse marktonderzoekers zal het momentum van wearables ten behoeve van de persoonlijke gezondheid alleen maar toenemen. Juniper Research bijvoorbeeld verwacht dat er tot 2022 jaarlijks zo’n 20 miljard dollar aan wearables, waaronder ook trackers en remote patient monitoringsystemen, wordt gespendeerd.  

Verschillende factoren versnellen de acceptatie van draagbare oplossingen voor de gezondheidszorg. Steeds meer actieve klinische onderzoeken maken gebruik van digitale gezondheidsoplossingen. Verder vergoeden verzekeringsmaatschappijen de kosten van draagbare oplossingen voor de gezondheidszorg steeds meer. Tegelijkertijd komen in de consumentenmarkt steeds meer commerciële toepassingen beschikbaar.

Gartner schat dat in 2021 al 90 procent van de wellness-programma’s fitness-trackers zullen bevatten, tegen 60 procent in 2017. De volgende golf van ‘wearables’ in de gezondheidsmarkt zal komen van geïntegreerde systemen die gevaarssignalen kunnen detecteren.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen