Cardiogram meldt integratie met wearables Garmin

Bezitters van een wearable van Garmin kunnen nu nog meer inzicht krijgen in de gezondheid van hun hart dankzij een samenwerking met hart-app Cardiogram. Via de Garmin Health API heeft Cardiogram nu toegang tot de data die de wearables van Garmin genereren.

Cardiogram krijgt steeds meer erkenning voor de manier waarop de dienst gebruikers in staat stelt meer en dieper inzicht te krijgen in het functioneren van het hart. De app won snel aan populariteit vanwege de integratie met Apple Watch een jaar geleden en sindsdien doorliep Cardiogram diverse medische validatieprocessen.

Onlangs publiceerde Cardiogram een studie waaruit bleek dat wearables voorzien van zijn Deap Heart-technologie ook diabetes en mentale aandoeningen kan detecteren. Zo kan de software bijvoorbeeld ook hypertensie en slaapapneu opsporen, zo bleek uit onderzoek in samenwerking met UC San Fransisco. Cardiogram wijst hierbij op de samenwerking tussen optische hartsensoren en neurale netwerken waardoor meerdere aandoeningen kunnen worden opgespoord.

Gebruikers van een Garmin-wearable kunnen via de nieuwe integratie nu zaken inzien als hartritme, het aantal gelopen stappen en het slaapritme. Deze data kan automatische worden gesynchroniseerd met de Garmin Connect app.

Groei in health wearables

Voor Garmin is de samenwerking met Cardiogram een opsteker. Het bedrijf laat al kwartalen op rij solide cijfers zien en het bedrijf plukt de vruchten van de toenemende vraag naar health- en activity-wearables. Volgens marktonderzoekers IDC kan Garmin hierdoor 2018 succesvol afsluiten. IDC verwacht dat er dit jaar een kleine 125 miljoen wearables wereldwijd worden verscheept, bijna 10 procent meer dan in 2017. De groei komt voornamelijk op rekening van health wearables.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
bevolkingsonderzoek
Bevolkingsonderzoek naar longkanker dichterbij dankzij AI
Treantprijs Alarmeringssysteem
Lim wint prijs met alarmeringssysteem voor ouderen
robot
Emotie-intelligente robot detecteert stress
innoveren
Philips mikt op meer mensgericht, duurzamer innoveren
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
Volg jij ons al?