Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

CareXS gaat medicatiezorg-oplossing hosten bij ProServe

Serviceprovider Proserve heeft eind vorig jaar met CareXS een driejarig contract gesloten voor de hosting van haar CareXS medicatiezorg-oplossing.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

CareXS zou onder meer hebben gekozen voor Proserve omdat deze service provider stabiele, schaalbare infrastructuur en beveiliging van vertrouwelijke informatie biedt. Met een separate productie- en ontwikkelomgeving zorgt Proserve naar eigen zeggen voor een veilige toegang tot, en opslag van patiëntgegevens enerzijds en groeimogelijkheden anderzijds.

 De CareXS Medicatiezorg-oplossing is ontwikkeld om medicatieveiligheid te verbeteren. Door informatie over medicatie en voorgeschreven gebruik via elektronische toedienlijsten beschikbaar te stellen, worden alle betrokkenen in de keten rondom de medicatie van een patiënt met elkaar verbonden – van huisarts en apotheek tot en met wijkverpleging en mantelzorgers . Het uitgangspunt daarbij is ‘vastleggen om te verbeteren in plaats van registreren om te controleren’. De oplossing wordt onder meer aangeboden in combinatie met de slimme Thelma medicijndispenser.

CareXS ontwikkelt de applicatie momenteel door met specifieke ondersteuning voor verschillende ziektebeelden, zoals antistollingszorg met de trombosedienst.  De applicatieomgeving kan volgens Proserve eenvoudig meegroeien met toekomstige uitbreidingen van CareXS Medicatiezorg, waarbij ook de volledig veilige opslag van patiëntgegevens gegarandeerd wordt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen