Carine Doggen benoemd op leerstoel Rijnstate en UT

10 februari 2020
Carine-Doggen
Samenwerking
Nieuws

Een van de doelen van de leerstoel is onderzoek naar de betrouwbaarheid en validiteit van nieuwe, kwaliteit van leven verhogende technologie thuis en in het ziekenhuis. Dat speelt een belangrijke rol in de groeiende aandacht voor de digitale transitie die de ziekenhuiszorg doormaakt. Rijnstate en de UT willen mede door de gezamenlijke financiering van deze leerstoel bijdragen aan de kennisopbouw, onder andere door de inbreng van methodologische en epidemiologische kennis.

Daarnaast willen de partijen een brug slaan tussen het fundamenteel technologische werk aan de UT en de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis. Afgelopen zomer werd Rijnstate nog geprezen door Minister Bruins voor haar digitale strategie.

Doelen leerstoel

Een van de doelen van de leerstoel is onderzoek naar de betrouwbaarheid en validiteit van nieuwe, kwaliteit van het leven verhogende, technologie thuis en in het ziekenhuis. Daarnaast worden ook voorkeuren van patiënten en het slim gebruik van steeds grotere databestanden onderzocht.

In dit kader is het de bedoeling dat de verbinding met- en samenwerking tussen de UT, het nieuwe Techmed Centrum van de UT en Rijnstate verder verbeterd wordt. Binnen het Techmed Centrum ligt de focus van de samenwerking tussen UT en Rijnstate op het naar de praktijk brengen van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast wordt specifiek samengewerkt op het gebied van robotica en het UT-programma personalized e-health.

Professor Win van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate, verwacht dat de samenwerking tussen de UT en Rijnstate de kwaliteit van de wetenschapsinfrastructuur en -ondersteuning naar een nieuw niveau zal tillen.