Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
19 september 2019
Artikel delen

Carintreggeland rolt medicatiecontrole-app verder uit

Zorginstelling Carintreggeland is voornemens de Medicatie Controle App uit te rollen naar meerdere teams na positieve ervaringen van teeams die hier sinds dit voorjaar mee werken. Naast de app maken medewerkers tevens gebruik van elektronische toedienregistratie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Medicatie Controle App is ontwikkeld door Boomerweb. Het gebruik van deze App is belangrijk in het werk van zorgmedewerkers. Het vergroot de medicatieveiligheid, ondersteunt hen in hun werk en vergroot de kwaliteit van zorg. De app wordt gebruikt bij cliënten waarbij de wijkverpleging van Carintreggeland de zorg heeft voor de medicatieverstrekking aan de cliënt.

De koppeling met de Medicatie Controle App – Boomerwebs applicatie voor eTDR – helpt apotheekhoudende huisartsen om verder invulling te geven aan hun apothekersrol. Zo beschikken de (thuis)zorgmedewerkers altijd over de meest actuele medicatievoorschriften en krijgt de apotheekhoudende huisarts inzage in therapietrouw.

Een team kan pas over wanneer alle apothekers die leveren aan cliënten van dat team met Boomerweb samenwerken. Dat is inmiddels het geval en dus kunnen alle teams met de app gaan werken. Bij de start van de deze uitrol werd het contract met Boomerweb ondertekend.  De medewerkers worden ondersteund met elearning, een handleiding en een training.

Boomerweb, Promedico

Vorig maand startten Boomerweb en Huisartsinformatiesysteem (HIS)-leverancier Promedico een samenwerking om apotheekhoudende huisartsen te ondersteunen bij het vergroten van medicatieveiligheid.

De koppeling met de elektronische toedienregistratie-app van Boomerweb is in het apotheekhoudende-huisartsinformatiesysteem (APOHIS) Promedico-VDF geïntegreerd, waardoor elektronische toedienregistratie (eTDR) nu ook beschikbaar is voor apotheekhoudende huisartsen.

Boomerweb sloot in augustus nog een overeenkomst met PinkRoccade Care waarbij de apps van Boomerweb worden geïntegreerd met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) mijnCaress.

KNMP Zorginnovatieprijs

In 2017 won de Medicatie Controle App de KNMP Zorginnovatieprijs en sindsdien werken meer dan 150 zorginstellingen en 500 apotheken met de apps van Boomerweb. Naast de Medicatie Controle App biedt Boomerweb ook apps voor de ondersteuning van wondzorg en beeldzorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen