Carintreggeland rolt medicatiecontrole-app verder uit

Zorginstelling Carintreggeland is voornemens de Medicatie Controle App uit te rollen naar meerdere teams na positieve ervaringen van teeams die hier sinds dit voorjaar mee werken. Naast de app maken medewerkers tevens gebruik van elektronische toedienregistratie.

De Medicatie Controle App is ontwikkeld door Boomerweb. Het gebruik van deze App is belangrijk in het werk van zorgmedewerkers. Het vergroot de medicatieveiligheid, ondersteunt hen in hun werk en vergroot de kwaliteit van zorg. De app wordt gebruikt bij cliënten waarbij de wijkverpleging van Carintreggeland de zorg heeft voor de medicatieverstrekking aan de cliënt.

De koppeling met de Medicatie Controle App – Boomerwebs applicatie voor eTDR – helpt apotheekhoudende huisartsen om verder invulling te geven aan hun apothekersrol. Zo beschikken de (thuis)zorgmedewerkers altijd over de meest actuele medicatievoorschriften en krijgt de apotheekhoudende huisarts inzage in therapietrouw.

Een team kan pas over wanneer alle apothekers die leveren aan cliënten van dat team met Boomerweb samenwerken. Dat is inmiddels het geval en dus kunnen alle teams met de app gaan werken. Bij de start van de deze uitrol werd het contract met Boomerweb ondertekend.  De medewerkers worden ondersteund met elearning, een handleiding en een training.

Boomerweb, Promedico

Vorig maand startten Boomerweb en Huisartsinformatiesysteem (HIS)-leverancier Promedico een samenwerking om apotheekhoudende huisartsen te ondersteunen bij het vergroten van medicatieveiligheid.

De koppeling met de elektronische toedienregistratie-app van Boomerweb is in het apotheekhoudende-huisartsinformatiesysteem (APOHIS) Promedico-VDF geïntegreerd, waardoor elektronische toedienregistratie (eTDR) nu ook beschikbaar is voor apotheekhoudende huisartsen.

Boomerweb sloot in augustus nog een overeenkomst met PinkRoccade Care waarbij de apps van Boomerweb worden geïntegreerd met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) mijnCaress.

KNMP Zorginnovatieprijs

In 2017 won de Medicatie Controle App de KNMP Zorginnovatieprijs en sindsdien werken meer dan 150 zorginstellingen en 500 apotheken met de apps van Boomerweb. Naast de Medicatie Controle App biedt Boomerweb ook apps voor de ondersteuning van wondzorg en beeldzorg.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?