Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Carla van de Wiel ruilt Treant in voor Haga

Carla van de Wiel start per 1 december 2018 als directievoorzitter van het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Zij is nu nog Voorzitter van de Raad van Bestuur bij Treant Zorggroep. In haar nieuwe functie treedt zij ook toe tot de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep, waar het Haga Ziekenhuis onder valt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Van de Wiel stelt dat zij de afgelopen drie jaar ‘vol overtuiging en met ziel en zaligheid’ leiding gegeven aan Treant. Eerst als lid raad van bestuur, later als voorzitter. Een periode met veel dynamiek, zowel intern als extern. Zo geeft Van de Wiel in een toelichting aan dat er bestuurders zijn ‘die in tien jaar niet voor hun kiezen krijgen wat ik in drie jaar Treant voorbij heb zien komen’.

Op gebied van digitalisering gebeurt er ook veel bij Treant. Zo wordt er hard gewerkt aan de digitalisering van informatie-uitwisseling via VIPP, is er een mobiele bewakingsmonitor ingevoerd voor continuïteit in de zorg en wordt VR-technologie gebruikt om onrust bij dementerende bejaarden tegen te gaan.

Vertrek niet omdat het slecht gaat

Treant maakte recent nog bekend dat zij ziekenhuisafdelingen moet sluiten (de zorggroep kent behalve 17 zorglocaties ook drie ziekenhuizen). De bestuursvoorzitter benadrukt echter dat haar vertrek niet betekent dat het niet goed gaat bij Treant.

“We werken keihard voor behoud van goede, bereikbare en betaalbare zorg in deze regio. We zijn in staat gebleken om een duidelijke koers voor de toekomst uit te zetten. Die regiovisie hebben we met onze omgeving gedeeld en besproken en is nu onderdeel van het onderzoek wat wij samen met onze zorgpartners en zorgverzekeraars recent zijn gestart. En ook financieel gezien liggen we schema om over 2018 zwarte cijfers te schrijven.”

Niet gewend om te veranderen

Van de Wiel vertelt dat zij bij Treant – zeker in het begin – een organisatie heeft leren kennen die het niet gewend was om te veranderen. “Met een buitengewoon kritische omgeving. Dat heeft veel energie gekost, regelmatig leek het glas halfleeg. Het is goed om te merken dat we stapjes hebben gezet om dat gevoel te kenteren. Ik besef echter ook dat de organisatie onverminderd onder grote druk staat. De talloze persoonlijke ontmoetingen op zowel onze care- als ziekenhuislocaties hebben me geraakt en zijn mooie herinneringen aan mijn tijd bij Treant Zorggroep.”

De raad van toezicht van Treant laat weten de beslissing van Van de Wiel te begrijpen en te respecteren. Er wordt al gezocht naar een (tijdelijke) opvolger. De tijd tot aan december wordt gebruikt voor afronding en overdracht.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet te lang en 
meld u snel aan want op is op!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen