Search
Close this search box.
Search

Centrale24 toont slimme zorg op afstand

Twee TU/e campusbewoners openden vandaag elk een door hen ingerichte demonstratieruimte met vooruitstrevende toepassingen van beschikbare technologie. In The Soon Room van Javelin ICT stap je binnen in het met ‘the cloud’ verbonden (thuis)kantoor van morgen. En The Experience Room van zorgdienstverlener Centrale24 neemt je mee naar een nieuwe werkelijkheid met slimme zorg op afstand. Doel van de ‘Rooms’ is inspireren tot oplossingen waar de wereld van nu om vraagt.

Thuisbasis van zowel Javelin ICT als Centrale24 is bedrijvencentrum Twinning/Catalyst van Twice Eindhoven BV. Zij ontwikkelden hun demo’s in eerste instantie los van elkaar. Twice Eindhoven BV trad op als verbindende mede-initiatiefnemer en maakte er een concept onder één dak van en voegde daar een expositie van technieken van bedrijven uit een van de vier bedrijvencentra aan toe.

The Soon Room en The Experience Room bieden een uniek kijkje in de nabije toekomst. Daarin maakt technologische en sociale innovatie het leven makkelijker. Bijvoorbeeld als het gaat om het combineren van werk en privé. Of om het verlichten van de taak van mantelzorgers.

The Soon Room

“Als je niet weet wat er technisch kan, dan doe je daar ook niets mee”, aldus commercieel directeur Jasper van Minos van Javelin ICT. “Wij hopen potentiële klanten met The Soon Room op ideeën te brengen.” Javelin ICT bracht er alle mogelijke cloud diensten samen en integreerde ook 3D-presentatiemogelijkheden zoals de Oculus Rift Experience en een 3D-beamer met ‘ambilight’. “Alles voor een ultieme mix van offline en online werken. Voor thuis, onderweg en op kantoor. Toen we aan het proefdraaien waren, drong ook tot onszelf weer helemaal door voor welk geweldig technologisch tijdperk we staan. In ons enthousiasme gaan we binnenkort nog een stap verder, in de vorm van een koppeling met een domotica-systeem.”

The Experience Room

Als je de Experience Room binnenstapt ervaar je hoe beeldzorg, slimme sensoren en andere innovaties de kwaliteit van leven van cliënten verhoogt. "We laten in een realistische setting zien hoe aandacht en zorg op afstand prima werkt”, vertelt manager Frenk van den Berg van Centrale24. Zijn 24-uurs centrale brengt daar zelf al veel van in de praktijk. Door met technologische en digitale ondersteuning de verbinding te leggen tussen mensen met een zorgvraag, hun familie en vrienden en professionele zorgorganisaties laat Centrale24 zien hoe zorg en technologie samenkomen.

Meer ICT- en zorginnovaties

Geïnteresseerden in The Soon Room zijn ook welkom in The Experience Room ‘om de hoek’, en omgekeerd. Een bezoek aan beide geeft een verdiepend beeld van ICT-gedreven innovatie. In The Soon Room is bovendien een extra expositie te bezichtigen van vernieuwende technieken en producten, afkomstig van bedrijven uit alle bedrijvencentra van Twice Eindhoven BV. Naast Twinning en Catalyst op de TU/e campus zijn dat Bèta en Mµ op High Tech Campus Eindhoven.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?