Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
25 november 2015
Artikel delen

Chinese Serious Fish op Groningse campus – Nieuwsoverzicht van 25 november

Met ook nog: Vruchtbaarheids-App ontwikkelaar vrouwelijke internetondernemer 2015 – Wilt u dit bericht delen met #eHealth en #icthealth?

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Chinese Serious Fish vestigt zich op Groningse campus

Het Chinese serious gaming-bedrijf Happyfish heeft sinds deze week een dochterbedrijf genaamd Serious Fish gevestigd op de Healthy Ageing Campus. Serious Fish zoekt samen met MadLogic naar mogelijkheden om een serious game te ontwikkelen voor kinderen met autisme. Hierbij worden de bedrijven ondersteund door onderzoek vanuit het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UCP) en Accare. De behandeling van kinderen met autisme is vooral gericht op het vergroten van hun sociale vaardigheden. Het doel is om met een game het aanleren en oefenen van sociale vaardigheden te verbeteren en leuker te maken.

Happyfish oprichter Su heeft zijn wortels in de entertainment gaming en staat bekend om zijn hoogwaardige grafisch design. Deze expertise gaat het bedrijf nu inzetten voor de ontwikkeling van serieuze computerspellen voor educatie, training of voorlichting. 

Vruchtbaarheids-App ontwikkelaar is Europese vrouwelijke internetondernemer van 2015

Gisteren maakten de European Commissie, Deloitte, LEWIS PR het European Young Innovators Forum de winnaars bekend van de Europese Internetondernemer van het jaar. Winnaar in de categorie vrouwen is Ida Tin, die Clue ontwikkelde. Clue is een digitale vruchtbaarheidstool die gebruikers en hun partners helpt om hun menstruatiecyclus in kaart te brengen op basis van ingevoerde data over onder andere hun periode en stemming. Hoe meer input de App krijgt, hoe beter die in staat is om de cyclus te voorspellen.

"Het is een eer om erkend te worden voor deze Europioneers Award, zeker als je kijkt naar het talent, de innovaties en de vaardigheden van de andere genomineerden. Ik ben er trots op dat ik met een uitzonderlijk team werk, dat heeft geholpen om van Clue een wereldwijd digital health platform te maken, met meer dan twee miljoen gebruikers die hun cyclus elke maand bijhouden. Ik ben ervan overtuigd dat dat het essentieel is voor vrouwelijke ondernemers om elkaar te helpen om hun plek in te nemen in de sector", aldus Ida Tin.

In de categorie Internetondernemer van het jaar wonnen Taavet Hinrikus en Kristo Käärmann met TransferWise, een systeem om internationaal geld over te maken zonder wisselkosten. Jonge Internetondernemer van het jaar werd Domenico Colucci van Nextome, dit systeem helpt je exacte locatie bepalen in gebouwen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen